Bloggnorge.com // Strikkehege
Start blogg

Strikkehege

Strikking <3

Oppskrift på tovede votter.

Kategori: Oppskrifter, Strikk og lignende | 26 kommentarer » - Skrevet mandag 24. november , 2014 kl. 21:43

Siden en del har spurt etter oppskrift på tovede votter har jeg bestemt meg for å legge ut slik jeg strikket de.

ca 150 gr Iglogarn fra Europris.
Strømpepinner nr 6

Legg opp 34 masker på 4 pinner (8 masker på to pinner og 9 på de to andre)
Strikk 1 omgang vrang.
15 omganger rett.
Vreng arbeidet og strikk 25 omganger rett.
På 1. pinne strikk 3 masker rett, øk en maske, 2 rett, øk en maske til.
Strikk 4 omganger rett.
Sett 8 masker på en tråd, lag 8 nye fiktive masker eller strikk inn en tråd over 8 masker.
Strikk videre 25 omganger.
Fell 1 maske på hver pinne, til det er bare en maske igjen på hver pinne.
Dra en tråd gjennom og stram.
Plukk opp tommelmaskene 16 masker (på begge sidene av tråden),samt 1 i hver side, tilsammen 18 masker, og strikk 15 omganger.Fell i toppen på tommelen slik. 1 m r 2 m vridd sammen 3 m r 2 r sammen 1 m r, 1 m r, 2 m vridd sammen 3 m r, 2 m sammen, 1 m r. 1 omg uten felling. Fell så på hver omg. til det er 4 m igjen. Trekk tråden igjennom.
Den andre votten må strikkes speilvendt .

Disse vottene tovet jeg på 40 grader finvask med litt Milo i maskinen.

Lykke til :)

IMG_4899

Her er en link til de andre tovede vottene ( de med pus )
IMG_4912

IMG_4913

http://www.strikkeriet.no/wp-content/2011/01/Tovede-votter-i-Iris-fra-Pt.pdf

Kommentarer

  1. Kristine sier:

    Såååå flink ❤️

  2. strikkehege sier:

    Tusen takk, Kristine ❤️

  3. Marianne sier:

    Hei og tusen takk for oppskrift. Lurer bare på størrelse. Er dette votter til voksne?

    • strikkehege sier:

      Hei Marianne :) Så koselig at du har tatt turen innom bloggen min. Oppskriften er til en voksen, men det kommer jo litt an på hvordan mye man tover hvordan størrelsen blir til slutt. Håper du titter innom igjen og legger igjen en kommentar :)
      Ha en strålende søndag :)

  4. Torill rinde sier:

    Fine votter. Disse skal jeg strikke men lurer på tommelfelling.
    Tommelfelling: fell av 1 maske på hver pinne. Hvor mange ganger? Bare en?

    • strikkehege sier:

      Hei Torill, ved en feiltagelse hadde noe av oppskriften «falt ut». Det er nå blitt rettet på. Takk for at du sa ifra og lykke til :)

  5. Anne Kristin sier:

    Takk for oppskriften. Lurer på om du strikker begge vottene like – eller om man må speilvende oppskriften for den andre votten ( tommelen mener jeg)

    • strikkehege sier:

      Hei Anne Kristin. Takk for spml. Den andre votten må,strikkes speilvendt ja. Er ikke så vant med å lage oppskrift så hadde glemt å skrive det. Rettes opp med en gang, takk for påminnelsen og lykke til😀

  6. Strikkeingrid sier:

    Hei! Elsker vottene dine og må si de bare er helt herlige! Det funker også veldig fint å tove dem på 40grader i 1 time, vil anbefale dette. Må si du har reddet julegavene mine, har strikket 5 par til nå:)

    • strikkehege sier:

      Oi, så din kommentar først nå. Skjønner ikke hvordan det har gått til. Lenge siden du skrev her, og så koselig kommentaren var. Veldig lei meg for at jeg ikke har svart deg. Så bra at du likte oppskriften og fikk lagd julegaver, koselig å gi bort hjemmelagde julegaver. Håper mottakerene var fornøyd.

  7. Susan rimmen sier:

    Hei – vottene ser veldig fine ut! jeg fikk lyst til å prøve oppskriften din – hvilken størrelse er det? Og kan det stemme at man trenger 150 gr garn ?

    • strikkehege sier:

      Hei Susan, og takk for at du tok turen innom bloggen. Vottene passer til ung mann. Strikket de til min sønn, han var 20 år da. 150 gr er det jeg brukte ja. Husk at alle maskiner tover forskjellig. Lykke til😀

  8. Mary sier:

    Har fått bestilling på tova votter fra min datter, sånne som mormor lagde. Eg har ikke strikket så mange tova votter så eg har et spørsmål. Eg ser at alle oppskrifter bruker tykke pinner, 4 eller 5. Eg har alltid brukt 3.5. Blir vottene mykere ved å bruke tykkere pinner?
    Takknemmelig for svar.
    Mary

    • strikkehege sier:

      Hei og takk for at du er innom bloggen min. Jeg har dessverre ikke tovet noe strikket med pinne 3,5. Men disse og alle Mariusvottene jeg har strikket og tovet er myke og gode. De er sa strikket i garn som fritidsgarn fra sandnes garn. Vet ikke om dette hjalp noe, lykke til🧶😊

  9. Ine sier:

    Hei! Lurer på om man kun ska øke 2 masker på den første pinnen, eller om man skal øke 2 masker på alle 4 pinnene der hvor det står « På 1. pinne strikk 3 masker rett, øk en maske, 2 rett, øk en maske til»?☺️ Er nybegynner når det gjelder strikking, dette blir mitt første vottepar😊

    • strikkehege sier:

      Hei Ine, og takk for at du tok turen innom bloggen min🥰. Økningen skal kun være på 1. ste pinne og ikke alle 4. Lykke til med vottestrikk, håper du vil @ og # meg hvis du legge de ut på sosiale medier.

      • strikkehege sier:

        Tusen takk :D. Her blir det garantert strikking ja, bor i Nordre Follo, så her er det full nedstenging. God helg til deg også<3

        • Hege Karlsen sier:

          Hei :)
          Ang denne delen :På 1. pinne strikk 3 masker rett, øk en maske, 2 rett, øk en maske til»…. Skal man gjøre det hele omgangen , eller bare den ene gangen? (Jeg har aldri strikket votter før). :) mvh Hege

          • strikkehege sier:

            Hei Hege. Så koselig at du har tatt turen innom bloggen min. Dette skal kun gjøres en gang. Når du er ferdig #strikkehegeblogg.knittingwoman hvis du poster bilde på insta så kan jeg se hvor fine de ble Lykke til🥰

  10. Renathe sier:

    Hei. Det står vreng arbeidet og strikk 25 omganger. Skal arbeidet noen gang vrenges tilbake, eller strikker man på vrangsiden resten?

    • strikkehege sier:

      Hei Renate og takk for at du titter innom bloggen min. Når du har vrengt strikketøyet er det den nye rettsiden. Disse vottene brettes i «mansjetten» så det blir glattstrikk som da vender utover. Håper du skjønte forklaringen min.

      • Renathe sier:

        Åja, da skjønner jeg. Tusen takk for svar, og for oppskrift. ☺️ Jeg har aldri strikket votter før, så dette blir spennende.

  11. Kjerstin sier:

    Hei, hvordan feller du av på enden av votten? De første maskene på hver pinne, eller slik: først på pnne nr en, sist på pinne nr to, først på pinne nr tre og sist på pinne nr fire? Lurer på om jeg må rekke opp og strikke slutten på nytt.
    Kjerstin.

    • strikkehege sier:

      Hei Kjerstin. Så koselig at du har tatt turen innom bloggen min🥰🧶. Fell av første maske på hver pinne ved å strikke de første 2 maskene sammen. Lykke til

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.