Bloggnorge.com // Strikkehege
Start blogg

Strikkehege

Strikking <3

Babyskappel ( Oppskrift )

Kategori: Oppskrifter | 17 kommentarer » - Skrevet mandag 31. mars , 2014 kl. 13:15

Christopher Cream og Classic Mohair Cream.

Størrelse 7 mnd – 1 år
Bakstykke:
Legg opp 44 masker på pinnenr 6. Strikk vrangbord 1r,1vr i ca 3 cm. Fortsett med rillestrikk.
Strikk til arbeidet måler 30 cm, fell av

Forstykket:
Legg opp 44 masker på pinnenr 6. strikk vanrgbord 1r,1vr i ca 3 cm. Fortsett med rillestrikk. Når arbeidet måler ca 23 cm. Fell av de miderste 12 maskene , strikk hver side for seg. Fell av 1 maske ved halsen 3 ganger,strikke 3 pinner etter felling, fell så av. Strikk andre siden lik men speilvendt.

Ermer:
Legg opp 28 masker, strikk vrangbord 1r,1vr ca 3 cm. Fortsett med rillestrikk til ermen måler 21 cm.

Jeg har valgt å strikke ermene smale, da det er til en baby. Dersom du ønsker videre ermere anbefaler jeg å legge ut en maske i hver side rett etter vrangborden, og deretter hver 5 cm.

Sy sammen i skuldre og sidene på genseren, sy i armene. Hekle en runde med fastmasker rund halsen.

Annonser

Kommentarer

 1. Line sier:

  Hei! Har du strikket denne i dobbel tråd? Dvs en av hver av Christopher og classic mohair? Jeg har lyst å strikke en genser i nyfødt størrelse (0-3 mnd). Har du tips til garntykkelse for at den ikke skal bli altfor stor? :)

 2. strikkehege sier:

  Hvis du bestiller fra Ice husk å holde deg under kr 200 grensa . Da slipper du mva på 25 % på både garn og transport samt fortollingsgebyr. Ha prisen på iveyarn i USD og sjekke med tollen hvilken kurs de bruker for å være helt sikker . http://www.toll.no/templates_tad/tolltariffen/tvinnexchangerates.aspx?id=98

  • Line sier:

   Ja, jeg har bestilt en del fra Ice tidligere, og holder meg alltid under 200 kr. Kjedelig å gå på en smell på det der ;) ha en fin kveld videre. :)

 3. strikkehege sier:

  Ja, ikke sant? Takk det samme :)

 4. Bjørg sier:

  Hei! Jeg oppdaget desverre for sent at det var feil på denne oppskriften! Ermenje ble strikket ferdig og de ble selvfølgelig ALT FOR TRANG UTEN ØKNINGER! Litt synd for alle de som ikke oppdager fadesen. Genseren blir ikke god med pølseskinnermer. Du bør rette på dette så fort som mulig! Se på originaloppskriften….

  • strikkehege sier:

   Hei Bjørg. Beklager at du opplever at ermene er for smale. Men det er faktisk slik jeg strikket denne genseren. Som du kan se hvis du ser på innlegget med bilder av Jessica, som fikk genseren, vil du se at ermene er mye smalere enn originalen. Dette var noe jeg mente var lurt på en så liten jente. Men jeg kan selvfølgelig skrive noe om dette i oppskriften. Så kan de som måtte ønske å bruke den, vurdere selv hva som er best. Takk for at du tok deg tid til å gjøre meg oppmerksom på dette. Ha en fortsatt fin kveld.
   http://strikkehege.bloggnorge.com/files/2014/04/IMG_8142.jpg

   • Bjørg sier:

    Hei! Lurt å skrive noe om det! Jeg syns det er godt at genseren er litt romslig over det hele med plass til noe under. Jeg strikker hvit den med tynn angora og nøstebarn sitt tynne lammeullgarn. Den blir så lekker syns jeg :-)

 5. Vilde sier:

  Mulig jeg må ha det inn med tskje, men når en skal felle av til hals – er det én maske i tre ulike omganger, for så å strikke tre omganger også felle av. Totalt 6 omganger etter å ha felt av 12 midterste maskene :D

  • strikkehege sier:

   Hei Vilde, beklager sent svar. Men har vært på reisefor og ikke hjemme før kl 01.00 i dag. Noen timer «på øyet» før jobb i dag. Og jeg kan bekrefte at det er slik du beskriver. Lykke til :)

   • Vilde sier:

    Takk for svar! Det går helt fint, må sove litt og ;)
    Jeg fant det ut ved å kikke på en annen oppskrift og :)

 6. Charlott sier:

  Hei.
  Hvilken strikkefasthet er det på genseren?
  Hvor mye garn brukte du?
  Har du et bilde så vi kan se hvordan den sitter/satt på, det er jo stor størrelsesforskjell på barn i den alderen :)

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.