Bloggnorge.com // Strikkehege
Start blogg

Strikkehege

Strikking <3

Da var ermene på plass på bolen!

Kategori: Strikk og lignende | 7 kommentarer » - Skrevet tirsdag 11. november , 2014 kl. 22:01

I går kveld fikk jeg satt ermene på bolen og jeg har startet med raglansfelling. Feller annenhver pinne, henholdsvis 6 og 2 masker. Så det blir jo færre og færre igjen. Har strikket en del på jakken i dag, og det går sakte med sikkert fremover.

IMG_4795

IMG_4796

Siden det er slutt på strikkekafèen, møter jeg noen av de andre strikkejentene på Tårnåsen på tirsdager. Det er veldig kos, og fint å ha noen man kan spørre om råd og diskutere og snakke strikking med. Vi snakker også om andre ting da, så vi bli ikke ensporet :) Tusen takk for at jeg for være med :)

Vet ikke hvordan det er med dere andre men jeg syntes det er bare så vanskelig å finne på noe til middag. Men i dag er jeg veldig fornøyd med resultatet. Jeg bakte foccacia brød og lagde pai med kylling, bacon og fetaost. Med salat til ble det skikkelig deilig.

IMG_4807

IMG_4798

IMG_4799

IMG_4800

IMG_4802

Hvis noen ønsker oppskrift på brødet eller paien, legg igjen en kommentar .

Ha en fortsatt fin kveld.

Annonser

Kommentarer

 1. Kristine sier:

  Jakka blir kjempefin <3

 2. Silje sier:

  Enig med Kristine! Gleder meg til å se sluttresultatet! :D

 3. Bente Solskinn Vollstad sier:

  Mmmm det så godt ut. Tar gjerne imot oppskrift på alt æ. Lekker jakke

  • strikkehege sier:

   Tusen takk, Bente.
   Oppskrift , brød: 1 pk tørrgjær, 7 – 8 dl hvetemel, 1 ts salt, 1 ts sukker, det krydder du liker ( hvitløk og provence ) 4 dl lunkent vann, 2 ss nøytral olje.

   Bland de tørre ingrediensene, hell oppi vann og olje og rør sammen. La det deigen heve til dbl str.

   Bruk en form som er 1/2 av en langpanne ( evt dbl oppskrift ) bruk godt med olje i formen så ikke brødet setter seg fast. Velt deigen over i formen, trykk den ut i full størrelse. Det er bare fint at det er olje på toppen av brødet også. Strø på salt ( jeg bruker Maldon ) .La brødet heve.ca 30 – 45 min. Stekes på 230 grader 20 – 30 min. Brødet er ferdig når det toppen er gyllen og det blir en «hul» lyd når man «banker» på det.

   Avkjøl på rist.

   Pai: jeg bruker alltid ferdig paideig. I dag brukte jeg i pakke smårettbacon, kjøttet fra en 1/2 grillet kylling, litt purre, litt revet ost, 5 egg og en 1/2 boks creme fraiche.
   Legg deigen i formen ( ca 30 cm i diameter ) prikke den med en gaffel. Legg så i bacon, kylling, purre, ost. Pisk eggene sammen og bland det godt med creme fraiche. Hell blandingen over. Strø fetaost på toppen. Jeg bruke slik som man kjøper på glass i olje.

   Stekes på 200 grader i ca 30 min ( litt avhengig av ovn )

   Lykke til :)

 4. Bente Solskinn Vollstad sier:

  Hjertelig tusen takk

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.