Bloggnorge.com // Strikkehege
Start blogg

Strikkehege

Strikking <3

Julegaver i produksjon!

Kategori: Strikk og lignende | 5 kommentarer » - Skrevet søndag 23. november , 2014 kl. 12:57

Lager og lager flere julegaver og mange kan ikke vises her. Da vil jo mottakerne se hva de får til jul, da blir det jo ingen overraskelse.

Siden vottene med Iris garn ble så veldig pusete, har jeg nå prøvd med med ett annet garn. Kjøpte Iglo på Europris, kostet kr 18,- pr nøste,og til ett par votter brukte jeg nesten 3 nøster. Brukte en enkel oppskrift jeg fant på nettet og strikket med pinnenr 6.

IMG_4888

Vott uten tommel. Har for første gang strikket inn tråd , istedenfor å sette av maskene til tommel på en sikkerhetsnål.
Og det var jo mye enklere. Dette kommer jeg til å fortsette med. Takk til Bente og Helene for at dere tipset meg og forklarte meg hvordan det skulle gjøres.

IMG_4897
Her er vottene ferdig til toving.

IMG_4899

Ferdig tovet.

Siden jeg hadde hørt noen mente at dette garnet ikke tovet så godt, vasket jeg på finvask 40 grader sammen med en olabukse. Det passet helt utmerket, og resultatet ble slik jeg ønsket.

Tenkte at dagens innlegg skal handle litt om toving av plagg. Min erfaring når det gjelder toving strekker seg kun til maskintoving. Klok av skade har jeg funnet ut at det er lurt å starte toving med 30 grader finvask med kun det som skal toves i maskinen, ønsker man mer toving etter det, er det jo bare å enten legge inn ett håndkle eller evt skru opp til 40 grader. Har hørt om mange som bruker grønnsåpe, men jeg bruker alltid Milo.

Ellers vet jeg at det også går an å tove for hånd. Da har man selvfølgelig full kontroll på hele prosessen, men det er ganske mye jobb. På nettet fant jeg dette om håndtoving, dersom noen ønsker å teste ut dette. For min del holde jeg meg til maskintoving.

http://www.husflidibergen.no/default-css.asp?AID=6097&ID=12281&K=2709

Her blir det strikking, Cup-finale og sjakk fremover, ønsker dere en fin søndag. Været ute er grått og trist, perfekt til å kose seg inne med pinner og garn.

Har nå lagt ut oppskrift på vottene strikket i Iglogarnet. Ligger under «oppskrifter» i menyen til høyre på siden.

Annonser

Kommentarer

  1. Kristine sier:

    Vottene ble kjempefine! Flinke mammaen min ❤️

  2. Bente Solskinn Vollstad sier:

    Flotte votta

  3. Bente Solskinn Vollstad sier:

    Flotte votta

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.