Bloggnorge.com // Strikkehege
Start blogg

Strikkehege

Strikking <3

Fra fiasko/katastrofe til glad og fornøyd.

Kategori: Strikk og lignende | 12 kommentarer » - Skrevet onsdag 18. mars , 2015 kl. 22:22

Hei, og god onsdag til dere alle ( det som er igjen av den ) I dag ble Kristine 19 år, og i den anledning har jeg drevet med «smugstrikk» de siste 3 ukene. Jeg kjøpte disse farvene.
IMG_5896<

IMG_5884

IMG_5866IMG_5894IMG_5975

Igår formiddag gjensto kun montering ( sy , klippe opp , strikke opp kanter og hals, feste tråder og sy i knapper ) . Skal ikke skryte på meg stor erfaring når det gjelder å sy med maskin , for så å klippe i fronten på jakker. Har kun gjort det en gang før. Med blandede følelser «gikk»jeg i gang. Følte det litt som : «Hege gjør ting hun ikke kan»

IMG_6013IMG_6014IMG_6017

Sent i går kveld, etter at Kristine hadde lagt seg. Skulle jeg fortsett med å ta opp masker til stolpene. Fortvilelsen var derfor STOR nå jeg oppdaget at jeg hadde klippet hull i RYGGEN på jakken også. Jeg kjente svetten «sto» ut av panna mi…HJELP, HVA GJØR JEG NÅ????? Tenkte fort at dette MÅ jeg bare fikse. Ganske desperat begynte jeg å hekle slik at ikke alt skulle rakne.Prøvde å plukke opp masker for å strikke en «lapp» som skulle skjule heklingen. Resultatet ble IKKE bra. Når kl var 00.30 , tenkte jeg: nei, jeg må nok bare kaste den , kjøpe nytt garn å strikke en til.

Før jeg la meg sendte jeg en melding til Line. Søteste Line, eier av Kniplingen Garn & Broderi på Kolbotn. Skrev ned hva jeg hadde gjort, og om hun trodde det var noe håp. Når jeg våknet opp kl.06.00 hadde hun svart, «kom innom i dag», for da kom moren hennes ( og hun var eksperten )
Når butikken åpnet kl 10 var jeg på plass, ikke veldig optimist men…

Og jeg må bare få takke, Line , for at du ba meg komme. Jorunn for kjempefint tips med å strikke 2 stjerner. En til å legge over «såret » og en til som jeg satte på skrå nedenfor. Slik at det ser ut som det skal være slik.

IMG_6028IMG_6030IMG_6061

Måtte jo fortelle Kristine historien bak stjernene, og det som så ut som en fiasko i går, ble til lykke idag. Både Kristine og jeg er fornøyde. Som dere sikkert har sett er det «Nancy-koften» (a`la Hege).

Har brukt oppskriften fro Norsk Ikoner ( Sandnes Garn) , garn Alpakka fra Sandnes (gått ned en str og opp ett nr i pinner, da oppskrift er med minialpakka og jeg strikker stramt) kjøpt hos Line på Kniplingen. Var å kjøpte knapper der også i går, så nå er det bare å bli helt ferdig med koften.

IMG_6012

Ønsker dere alle en fortsatt fin kveld, det som er igjen av den. Samtidig benytte anledningen til å gratulerer Kristine nok en gang med dagen. Du er FANTASTISK.

Annonser

Kommentarer

 1. Anne sier:

  Åhh nei…for en ulykke…og alle timene du har sittet og strikket på den fine jakken til Kristine…….heldigvis så klarte du å fixe det. Er full av beundring <3

  • strikkehege sier:

   ÅÅ, tusen takk, Anne. Du vet ikke hvor fortvilet jeg var..Holdt på å rive av meg håret og å gå ut av mitt gode skinn. Men det endte godt til slutt da.

 2. Bente Solskinn Vollstad sier:

  Huff, æ kjente nesten panikken din når æ leste. Trur æ hadde fått sammenbrudd. Men jakken blei jo rålekker til slutt, veldig fine farga. Og så bra at du fikk proff hjelp også. Æ blei så glad når det ordna sæ!!!

  • strikkehege sier:

   Hi hi, takk, var veldig nær sammenbrudd jeg også. Og jakka blir nok bra. Tusen takk, ble evldig glad jeg også når jeg ikke måtte kaste den.

 3. Kristine sier:

  Du er verdens snilleste, godeste, flinkeste, vakreste, BESTE mamma ❤️ Tusen, tusen takk, for alt sammen! Jeg er så utrolig heldig og så uendelig takknemlig. Og jeg vet det ligger så utrolig mye arbeid bak kofta, og det betyr så mye for meg at du ville lage den til meg. Føler det er alt for mye! Superduper glad i deg ❤️❤️❤️

  • strikkehege sier:

   Bare hyggelig Kristine. Og det er så absolutt IKKE for mye. Håper du får en din dag ❤️❤️❤️

 4. Unni Aasheim Myhre sier:

  Åååå stakkars deg, jeg blir «svett» bare ved å tenke på hvordan du hadde det! Men resultatet ble jo kjempebra da :))) og datteren din fikk en jakke som ingen har lik :))

  • strikkehege sier:

   Tuuusen takk, Unni, det var bare heeeelt forferdelig. Og resultatet ble jo bra, så det endte hvertfall godt :) Takk for at du deg tid til å kommentere. Ha en strålende dag .

 5. Hanne sier:

  Oi, oi, følte med deg når jeg leste dette, men så flott det ble!!! Gratulere til datteren og til deg som strikket den flotte Nancy kofta med din helt egne vri…. ha en herlig dag1

  • strikkehege sier:

   Tusen takk, Hanne. Ja, tenk å klare å gjøre den tabben. Bare jeg som kan få til noe slik. Håper du får en strålende dag. :)

 6. Heidi sier:

  Så den fine kofta inne på facebook; Hekta på strikking og hekling, og måtte inn på den fine bloggen din. Kjipt å klippe hull, var akkurat i ferd med å gjøre det samme for et par måneder siden på en kofte til meg selv. Hadde nok ikke kunnet ordne det på en slik flott måte, for på min var det mønster hele veien. Koften til din datter ble flott og helt unik :-)
  Leste tidligere i uka et innlegg i en blogg om koftemontering. Der var det et godt råd om å legge en avis imellom før oppklippin. Det rådet kommer ihvertfall jeg til å følge for senere montering.

  • strikkehege sier:

   Hei Heidi, og tusen takk for kommentar. Ja, dette med strikking er min store «greie» . Kan hekle litt, men det er ikke noe jeg gjør så ofte. Det med å klippe hull i koften vil jeg tro er aller siste gang. Jeg kommer definitivt ikke til å gjøre den tabben igjen. Har fått flere tips, tre koften på strykebordet. holde hånden i mellom osv. Ønsker deg en fortsatt fin dag.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.