Bloggnorge.com // Strikkehege
Start blogg

Strikkehege

Strikking <3

Strikking er bra for helsen, samme effekt som Yoga.

Kategori: Strikk og lignende | 6 kommentarer » - Skrevet onsdag 27. mai , 2015 kl. 10:03

Hei og god onsdag. Jeg er så glad for at strikking har blitt «in». Selv har jeg alltid strikket, riktignok har det i perioder vært mindre av det, men den siste tiden har jeg strikket masse. Har lest utallige artikler om folk som opplever strikking som terapi. Det sies at det også motvirker demens og depresjoner. Det har også blitt sagt at strikking har samme avslappende effekt som en Yoga-time. Jeg er derfor opptatt av at strikking skal være fint og hyggelig, og ser derfor ikke noe galt i å ha flere prosjekter på en gang. Det skal visstnok også øke kreativiteten å ha mange prosjekter pågående på samme tid. Så alle der ute, det er bare å strikke videre på et eller annet prosjekt.

http://www.nrk.no/livsstil/strikking-mot-demens-1.6487925

Bokforside-Knit-for-health-and-wellness--200x200

I går var det 30 år siden jeg møtte min mann for første gang. Og i den anledning fikk jeg en nydelig blomsterbukett.
IMG_0190

Det måtte vi jo feire. Derfor åpnet vi en flaske champagne når han kom hjem fra jobb. Er i utgangspunktet ikke så veldig glad i champagne, men denne her syns jeg var god. Ofte syns jeg det kan være for surt, men denne var ikke det.
IMG_6579

Deretter spiste vi god middag. Gratinerte blåskjell og reker og en nydelig hvitvin til.

Ble litt strikking også, og jeg har ikke kommet så veldig langt. Måtte dessverre rekke opp alt jeg hadde strikket på mandagen, fordi det ble altfor stort. Fordelen ved å rekke opp er at da kunne jeg også gjøre noen endringer. Ja ja, slik er det når man strikker med ukjent garn og uten oppskrift. Er virkelig spent på hvordan resultatet blir til slutt.

IMG_0193

Tror det skal ble en genser med kort erm. Må bare finne ut om hvordan jeg skal gjøre det. Om jeg skal dele av under ermene og strikke for og bakstykket hver for seg, eller ragland. Blir kanskje det første. Da kan jeg jo bare plukke opp masker med en heklenål og strikke ermene i passe lengde , eventuelt så langt garnet rekker.

Ønsker dere alle en super onsdag. Håper dere rekker å strikke litt.

Annonser

Kommentarer

 1. Monica BJ sier:

  Gratulerer =)
  Jeg er også veldig glad for at strikking er «in» igjen =) Jeg lærte å strikke som femåring (av min mormor) og har strikket siden! Nå er jeg 22 og har fortsatt helt dilla, har til og med strikket litt på bestilling for andre! Forskjellen er at nå (i motsetning til for fem år siden) strikker faktisk en del av mine venninner også =)

  • strikkehege sier:

   Hei Monica, tusen takk. Og tusen takk for koselig kommentar på bloggen min. Så herlig at du er «bitt» av strikkebasillen, venninnene dine er heldige som kjenner deg. Ingen plagg er så gode og koselige å bruke som hjemmestrikkede. Håper virkelig de vet å sette pris på det. «In» eller ikke, jeg kommer hvertfall til å fortsette med strikking så lenge jeg kan. Ønsker deg en fortsatt fond kveld og uke.

 2. Bente Solskinn Vollstad sier:

  Hei på du.
  Ja da e sjansen for demens liten og kreativitet stor!!
  Gratulerer!! Deilig med blomster, sjampis og god mat. Koselig.
  Synd du måtte rekke opp, men heller det og bli fornøyd. Synes du e både flink og inspirerende!!!
  Litt «yoga» før æ tar natta…..

  • strikkehege sier:

   Hei, Bente. Ja, ikke sant. Demens blir det nok ikke noe av og kreativiteten må det bli massevis av, Hihi. Tusen takk, egentlig feirer vi normalt ikke den dagen, men bryllupsdagen. Ellers blir det så masse å feire, dagen vi møttes, forlovsen og bryllupsdagen. Ikke så lenge før vi har bryllupsdag, 20. Juni. Det skal vi også feire litt, da er vi i Spania. Da har vi vært gift i 23 år, tok litt tid før vi ble gift, men vi var ganske unge når vi traff hverandre. Særlig jeg, bare 16 år.
   Alltid kjedelig å rekke opp, men tror jeg det blir bra. Prøvde den i går, så bra ut så langt. Nå har jeg startet å legge ut litt og har bare ca 5 cm igjen før jeg deler av til for- og bakstykke.

   Håper «Yogaen» gikk bra i går kveld, blir litt «yoga» på meg i dag vil jeg tro. Ha en superduper dag langt der oppe i nord

 3. Hanne sier:

  Det er bra at jeg både strikker og gjør yoga! Hørtes ut som en herlig aften dere to hadde. Lykke til med strikkeprosjektet!

  • strikkehege sier:

   Hei Hanne :) Så bra, med både strikk og yoga :) og tusen takk :) Ha en fortsatt fin dag :)

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.