Bloggnorge.com // Strikkehege
Start blogg

Strikkehege

Strikking <3

God 1. advent til dere alle :)

Kategori: Strikk og lignende | 8 kommentarer » - Skrevet søndag 29. november , 2015 kl. 15:32

Hei og god første advent. Med pluss 6 grader ute og grønne plener er det ikke mye som ligner på vinter. Men det er jo første advent så her har vi pyntet, som seg hør og bør. Lysestaker i vinduene, adventslysene er fremme og julekrans på garasjen. I dag skal julemat lages, vi prøvesmaker jula her i huset med ribbe, medister og julepølse. Mmmm! Gleder meg skikkelig. Tilbehør blir surkål, sylteagurk og sennep for de som liker det. Jeg holder meg unna de 2 siste, lager også saus av kraften fra kjøttet. I tillegg blir det jo en liten akevitt ved siden av.

Ellers blir det jo tid til litt strikking også. Holder fortsatt på med sikksakkskjørtet, syns ikke det går så fort å strikke det jeg! Skal også strikke et par pulsvanter til i pusegarnet. Kanskje det blir en julegave ut av det? Har strikket 15 par med Mariusvotter og har foreløpig tatt en pause. Skal ha julemarked med strikkejentene 2. tirsdag i desember. Får se om noen blir solgt da, og skulle mange bli borte strikker jeg noen flere før jul. Fine julepresanger å gi bort, syns jeg :)

Var ( som jeg ofte er ) innom Line på Kniplingen på Kolbotn på torsdag. Alltid koselig å stikke innom der. Og vet dere hva? Når jeg dro derfra hadde plutselig en stor pose med garn funnet veien til min hånd. Og jeg som neste ikke har noe garn hjemme fra før? Planen var egentlig å starte med røverkofta i romjulen, men siden jeg nå da helt plutselig har garnet her hjemme kan det hende at jeg starter før :) . Røverkofta er fra boken «lek med tradisjoner» av Wiola. Har valgt å strikke den i Drops Alpaca, da jeg ønsker en kofte som ikke er så stiv og altfor varm. Måtte bare bli det garnet, siden jeg bare falt pladask for fargene.
IMG_7439

IMG_0793

I forrige uke fortalte jeg at jeg snart skal på tur, og turen går til Warszawa, hovedstaden i Polen. Drar sammen med min søster og det gleder jeg meg til. Hvis noen der ute har vært der før og vet om garnbutikker, så taes alle anbefalinger imot med stor takk.

Jeg drar onsdag morgen, flyet går kl 7.00 og kommer hjem lørdag formiddag. Vi skal bo på Radisson Blue, Sobiesky så det blir nok bra. Håper på stabilt nett så jeg får postet ett innlegg derifra. Hvis ikke blir det hvertfall et reisebrev postet når jeg kommer hjem .

Fortsatt god søndag til dere alle, det går vel kanskje i strikk og juelgavelaging hos dere også? Husk å sette av tid til å nyte denne førjulstiden. Håper dere legger igjen en kommentar. Alltid så koselig å høre fra dere.

Annonser

Kommentarer

 1. HL sier:

  Jeg ville blitt kjempeglad for mariusvotter til jul, julenissehege! Kos deg med medisterkaker og ribbe i dag.

 2. Bente Solskinn sier:

  Hei og god tirsdag mårra.
  Da e æ begynt å komme mæ etter helgas dositting….. Vidar og Petter dro til Halden fredag, Siri skulle i overnattingsbursdag fra lørdag kl 12 og æ skulle skikkelig kose mæ. Men dengang ei. Fikk ikke engang handla på lørdag. Og adventspynting blei det så som så med.Ja ja, det e heldigvis over og ser ut som de andre går klar.
  Imponerende mange votta, ett par fler enn æ. Flott som julegave hvis du får til overs.
  Nydelige farga du har valgt til kofta. Fru garnkjøper… Og så e du så heldig å få dra til Warszawa og kjøpe mere. Blir sikkert en flott tur, sikkert mye marked og sånt i adventstia.
  Her går det i snømannstrikk, bøllehattstrikk, genserstrikk og litt småstrikk. (mus og hjerta og sånn).
  Du får ha en superduper tur, og ikke ofre oss som sitt hjemme en tanke.
  Har forresten snø på bakken og rundt 10 minus om dagan.
  Stor reiseklem

  • strikkehege sier:

   Heisann Bente😀. Koselig å høre fra deg. Uff så kjedelig med sykdom, det passer jo aldri, men typisk at det var akkurat i helgen😟. Godt å høre at du er frisk igjen og adventspynten kan du jo bare ta etterhvert. Fordelen nå er jo at du er ferdig med sykdom til jul. Fru garnkjøper ja, hihi blir spennende å se hva jeg finner i Warszawa. Gleder med til å starte med kofta, men det blir nok ikke før jeg kommer hjem igjen. Prøve å strikke ferdig sikksakkskjørtet først. På denne tiden i morgen er det hver øyeblikk landing, blir nok veldig bra. Du strikker og strikke skjønner jeg, blir nok noen fine myke pakker under treet ja 😀. Heldige er de. Så deilig med snø på bakken, her i sør lar den vente på seg. I dag har vi blå himmel og pluss 1,5 grader. Vi snakkes. Klem

 3. Anne sier:

  Hege, du er en inspirasjon og jeg får alltid lyst å begynne å strikke på noe jeg også når jeg besøker bloggen din :) Kanskje ikke noe som ser så vanskelig ut som den utrolig fine gensern du skal begynne på men noe litt enklere ;) Ønsker deg og søstera di en riktig koselig tur til Warszawa. Klemmer

  • strikkehege sier:

   Hei Anne, tusen takk for så koselig kommentar. Og så bra du blir inspirert. Det skjørtet jeg har strikket nå er ganske enkelt, kunne det vært noe? Gleder meg til tur i morgen nå, flyet går kl 7, så det blir nok ikke så sent i kveld. Stor klem

 4. Anne sier:

  Ja den ska jeg lage ;) Skjørtet så ju flott ut på hodet ditt…hihi

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.