Bloggnorge.com // Strikkehege
Start blogg

Strikkehege

Strikking <3

Romjul, strikking og familiekos!

Kategori: Annet, Strikk og lignende | 4 kommentarer » - Skrevet lørdag 26. desember , 2015 kl. 14:08

Hei alle sammen og håper dere alle hadde en fin feiring av julaften. Jeg og min familie har hatt det veldig koselig. Vi feiret dagen sammen med min brors familie og min onkel. Familien teller 6 stykker, Rune ( bror) , Marianne ( samboer), Dennis ( 21 år) , Thomas ( 11 år) Linus (9 år) og Leonora ( 9 år) og Tinka da, familiens hund.

Vi startet kl 17, og satt oss til bords ca 17.30. Fikk servert nydelig julemat, ribbe, medisterkaker, julepølse med alt tilbehør. Hjemmelagd surkål og rødkål, mandelpoteter og brun saus. I tillegg rørte tyttebær, plukket av min onkel Odd i Sigdal i Buskerud. Renset og «rørt» på hytta i Sande i Vestfold. For første gang smakte jeg champagne til julemat ( jeg liker ikke øl) og det var veldig godt, kan virkelig anbefales. Selvfølgelig ble det også et par akevitter.

Etter besøk av nissen og juletregang (løp,hopp o.l.) var den tid for julegaver. Det var noen som var ganske klare for det :)

Tradisjon tro hadde jeg strikket en del gaver til jul. Dette året har det vært tovede Mariusvotter som har stått i fokus.

Alle «barna» fikk dette samt litt penger. Sydde på mitt merke «handmade by Hege» og den fungerte som en fin «pengelomme».

Kunne jo ikke gjøre forskjell på folk, så derfor fikk også alle de andre som var i selskapet. Ekstra hyggelig å gi bort hjemmelagde ting når responsen er sååååå stor. Alle ble VELDIG glade og det er så koselig.

Har strikket 18 par votter, så det var mange som fikk. Det gikk et par pakker til svigermor og svigerfar også, samt Silje og Jonas ( niese og nevø på Knut sin side)

IMG_0921

IMG_0753

Garn: Fritidsgarn/Pt3 kjøpt hos Line på Kniplingen , selvfølgelig.

Hadde i tillegg strikket en vest til Leonora, og den falt veldig i smak. Den var en del av juleantrekket resten av julekvelden. Og dagen etter også, da fikk jeg en snap fra mor med teksten: «Hun kommer aldri til å ta den av».

Skulle jo hatt et bilde med den på henne, men det får komme senere.

Oppskriften har jeg lagd selv, dersom du er interessert i den finnes den under kategorien «oppskrifter» her på bloggen.
IMG_0691

Garn: Monjita kjøpt hos Line på Kniplingen :)
Har kalt den «puddelvest».

Har ikke kunne skrive om det før, men jeg strikket også en «Marthejakke» til Kristine. Det skulle jo være en overraskelse, så derfor har det vært en del smugstrikk. Og jakken falt i smak. Den passet helt perfekt,( måtte forminske i forhold til oppskriften) og den har vært i bruk flere ganger allerede.

IMG_0954

Strikket i Drops alpaca, blandet med Melody kjøpt hos Line På Kniplingen.

Ellers har det jo blitt litt gaver på meg også da :) Veldig fornøyd med alt jeg har fått. Her kommer noen bilder av gaven jeg fikk :

IMG_0948
To kjempefine armbånd og en lipgloss av Marianne og Rune

IMG_0949
Bose ørepropper av Knut
IMG_0950
Gavekort Kniplingen av Anne, Gavekort Kitc`n av svigers og gavekort på Sjarm og Sjel av Knut

IMG_0951
Bok av Petter og Babyfoot Easy pack samt e-bok av Kristine

IMG_0953
Edblad armbånd og Iphone etui med plass til mange kort av Knut

Duken dere ser på bordet er en gave fra Line sammen med en flaske vin. Vin fikk vi også av Svigers, Anne & Arne og av Rune og Marianne. Heldig meg :)

Nå er det strikking og kos, ferdig med begge ermer på koften og i gang på bolen. Vrangborden strikker jeg frem og tilbake og etter å ha tenkt litt fant jeg jo ut at jeg den ene veien må strikke vridd rett og vrang og tilbake vridd vrang og rett. Da blir den slik jeg vil ha den.

IMG_0957

Hører gjerne fra dere om hvordan deres julefeiring har vært, hva dere har gitt bort og hva dere har fått.

I morgen skal vi på middag til svigers og til tirsdag skal vi til svigerinne og svoger. Det blir veldig koselig. Det er jo det julen handler, samvær med familien. Heldig er vi som har alle så nære oss. Da treffer vi «barnas» tanter,onkler,kusiner og fetter. Ikke minst blir det spennende å treffe Anette som venter sitt første barn i mars.

Ønsker dere fortsatt en fin jul, og kos dere maks.

Processed with Rookie Cam

Processed with Rookie Cam

Annonser

Kommentarer

 1. Bente Solskinn sier:

  God mårn. Høres ut sim du har hatt en flott julaften. God mat og mye fint under treet. Og supre gava du hsr gitt og.
  Selv om Vidar va på jobb hadde vi ei flott feiring, æ og begge ongan. Og stas å spise på flystasjon og se Vidar sin arbeidsplass. Hjelpes mæ sir æ bare. Hele rommet va tapetsert av skjerma, både på vegg og bord. Men sånn blir det vel når dem skal ha kontroll med alt som skjer. Og alle, bortsett fra 1, va avslått når vi va der…. Hemmelig. Veldig koselig med 5 soldata og oss, og veldig god mat. 2.juledag kom Vidar hjem og da måtte han åpne sine gava. Og så, etter ongan sitt ønske, hadde vi julemiddag med pinnekjøtt og alskens godt tilbehør. I dag e det slalåmbakken som står for tur og mandag e det tur til Tromsø og familiesammenkomst. Som vi normslt har 1.juledag.
  Vi har 7-8 minus og snøen har lava ned siden fredag. E kommet MASSE snø.
  Kos dæ i rolige avslappende romjulsdaga.
  Klem

  • strikkehege sier:

   Hei igjen, takk ja julefeiring har vært super. Eneste skår i gleden er at jeg har fått runde 2 med forkjølelse. Trodde det skulle holdt med en runde, men neida😟. De andre her har også vært og er på runde 1 så får vi håpe de slipper runde 2. Høres ut som om dere også har kommet dere vel gjennom feiring, selvom det ikke ble akkurat som det pleier. Det er sikkert bra i alpinbakken oppe hos dere i dag,morsomt med en aktivitet som både far og barna har felles. Her har har det faktisk kommet bitte litt snø i dag, ikke i nærheten av skiføret men det er hvertfall hvitt. Om en times tid går turen til svigers, det blir kos. Kos deg videre du også, juleklem herfra🎅🏻

 2. Anne sier:

  Hei Hege. Høres ut som om du har hatt en flott jul du også:)) Vi har også hatt en fin jul. Guttene våre kom på julaften og vi hadde en veldig koselig jul sammen. Fikk mange flotte gaver og spist ribbe med alt av tilbehør som tenkes kan:) Kos deg videre i romjula med familien, selv må jeg jobbe et par dager men gleder meg til nyttårsaften og nye året. Mange klemmer

  • strikkehege sier:

   Hei Annemor, så koselig å høre at dere hadde en fin julaften. Her er det ikke noe jobbing før neste år, like greit det med min form. Vi snakkes snart, stor klem bestis. 💕

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.