Bloggnorge.com // Strikkehege
Start blogg

Strikkehege

Strikking <3

All you knit is love ……..

Kategori: Annet, Strikk og lignende | 15 kommentarer » - Skrevet lørdag 9. januar , 2016 kl. 12:13

Hei alle sammen. I går ryddet vi ut jula her på Greverud, det eneste som er igjen er lysene i vinduene. De skal få være litt til. Jeg pleier ofte å kjøpe inn litt blomster når jula ryddes bort,så det ikke skal bli så tomt, men i år har jeg heller kjøpt litt nye lys. I desember kjøpte jeg 2 nye lysestaker i glass. De er ca 30 cm høye og tunge. De står i stil til en vase jeg kjøpte i sommer.

IMG_0978

Siden vi har Nille like i nærheten er det naturlig å kjøpe lys der. Der har de stort sett godt utvalg til en ikke altfor dyr penge. Planen var egentlig å ha to kulelys i lysestakene, men når de ikke hadde det men disse «garnnøstene» måtte jeg jo bare kjøpe de :)

IMG_0979
I tillegg ble det lys til begge kandelaberne samt noe kubbelys.

IMG_7627

IMG_7628

Den siste tiden har jeg strikket mye på røverkoften min, og ved oppstart av den begynte jeg også å bruke en ny teknikk. Jeg strikker vanlig med bunnfargen mens jeg «kaster» med venstre hånd møsterfargen. Jeg syns dette gir ett veldig jevnt og pent resultat, tidliger har jeg hatt en tendens til å strikke mønster litt strammere, fordi trådene bak har blitt litt for stramme. Dette skjer ikke nå, og baksiden blir også veldig fin, uten tråder som «slenger» eller som er veldig stramme.

IMG_0973

IMG_0974

Ikke mange cm igjen nå før ermene skal «hektes» på . Det blir bra. Alltid veldig gøy å starte med nytt mønster.

På torsdag ettermiddag fikk jeg plutselig veldig vondt under høyre skulderblad. Jeg skjønte ikke hva dette kunne komme av med en gang, og det kjentes nesten ut som en låsning. Det var vondt å strekke seg, ta høyre armen over hodet, hoste og puste tungt. Natten kom og siden det var vanskelig å finne en sovestilling som ikke var vond, sov jeg ikke så veldig godt.
P.g.a at jeg så og si alltid har trent ( det er jo også jobben min) har jeg voltaren i skapet. Startet med det i går morges, og prøvde også å bevege meg for å øke blodsirkulasjoen i området. Har begynt å lure på om det er den «nye» strikketeknikken som har utløst dette. Har riktignok strikket på koften siden en stund før jul, men da strikket jeg også på andre ting ( julegaver ) derfor ble det jo ikke så intens. Etter nyttår har jeg kun strikket på koften, så jeg beslutter derfor i går at jeg må ha flere prosjekter og veksle mer. Gjerne med ulike pinnetykkelser. Uff så trist :)

I går ettermiddag ble plutselig alle smerter borte, og det samme gjelder i dag. Jeg har derfor ikke tatt mer medisiner, men fortsetter på de ulike prosjektene og veksler litt nå og da.

Dere lurer kanskje på hvilke andre ting jeg har startet på ? Før jul , mens det fortsatt var 25 % rabatt på all alpaca fra Drops handlet jeg en pose garn hos Line på Kniplingen på Kolbotn. Garnet skulle jeg bruke til en ensfarget «Marthejakke» til meg selv sammen med litt blingtråd fra DSA litt her og der. Så den jakken startet jeg på i går kveld etter at jeg hadde strikket på en liten kjole tidligere på dagen.

IMG_0975 IMG_0970

Koften har fått «hvile» siden torsdag, men det blir nok litt koftestrikk blir det nok i løpet av helgen.

Har jo aldri hatt dårlig samvittighet for å ha flere prosjekter om gangen, men nå har vi jo enda en «unnskylding». For oss som strikker mye tror jeg det er veldig lurt å strikke forskjellige ting vekselvis, med ulik pinnestr og ulike teknikker, slik at vi unngår å få vondt i ermer, skuldre, nakke og rygg. Det ville jo vært helt forferdelig hvis vi plutselig ikke kunne strikke pga vondter som kommer av det. Nei, det MÅ virkelig unngås.

Utover det så kan jeg virkelig anbefale denne «nye » teknikken ved mønsterstrikk. Legger ved bilder så dere kan se hvordan jeg gjør det.

IMG_0980
IMG_0981
IMG_0982
IMG_0983
IMG_0984
IMG_0985

Ønsker dere alle en strålende og fin helg, her blir det nå Tour de Ski og strikking av ulike slag. Håper dere har tid og mulighet til å legge igjen en kommentar. :)

Annonser

Kommentarer

 1. Greta sier:

  Hei. Jula er ute her også. For flere dager siden det no. Så kjekt å ha nille rett ved der du bor. Skulle vore der å kjøpt noen lys eg og. Men Det er så langt dit. Får prøve å huse neste gang eg er i ein av byene. Dei er skjønne dei nøstelysa da. flotte lys og staker du ahr ellers.
  Eg har alltid mange strikk og skifter mye slik at eg skal slippe å få senebetennelse og slikt. Men av og til blir man jo hekta på bare eit strikk da.
  Eg kaster alltid garnet med høgre eg da. Liker ikkje å ha flere tråder på fingeren samtidig. Og da blir det finest på baksiden og lettere å regulere stramheten på baksiden.
  Har blitt mye inne i dag og stort sett elelrs no når det er så kaldt. Da er det kjekt å ha masse strikketøy. Håper du ahr ein fin helg. Skrives vennen klem

  • strikkehege sier:

   Hei Greta. Og tusen takk , veldig fornøyd med de lysestakene. Her strikkes det fortsatt, akkurat ferdig med middagen nå. Da ble det også litt rødvin. Etterpå blir det nok å se på idrettsgalla, det er jo ganske underholdene. Fortsatt kaldt her også, minus 10 nå og det har snødd i hele dag, har ikke kommet så mye da. Har en fin helg takk, og håper det samme for deg. Klem :)

 2. Kristine sier:

  Så flink du er! Blir så fint :)

 3. Bente Solskinn sier:

  Heisan og god søndag.
  Så jevnt og fint du strikker på kofta. Nydelig. æ har og flere prosjekter med ulik pinnestørrelse samtidig. Får særlig ondt hvis æ strikke for lenge på alt for tynne eller tjukke pinna.
  Strikka tørrmopp i akrylgarn og den funke supergodt. Synes nesten det e gøy å moppe no….. Må strikke i bomull og. Og en klut i akryl til å ha i strikkekroken min for å tørke av skinnsofa….
  Flotte lys og staka. Vi tok jula for ei uke siden. Bare mine nye snømenn og juletrær som står. Må finne stor nok eske til dem.
  No e det sport for alle penga og innetvstrikkedag igjen. Selv om det e «bare» 16 minus og vi kanskje kunne drista oss ut en tur.
  Regne med du og ser på sport…. Ønske dæ derfor en sporty søndag.
  Klem

  • strikkehege sier:

   Hei Bente. Takk for koselig kommentar og takk, med denne «kasteteknikken» blir det faktisk veldig bra👍🏻. Så moro med strikket mopp. Skulle gjerne sett bilde, hvilket garn har du brukt? Hørtes kanskje litt skummelt ut, at mopping ble nesten gøy, må jo ha tid til strikking også😜😀. Her er det minus 7 idag og tett snøvær, faktisk kommet en del. Knut og Kristine har akkurat vært ute og måkt, og fortsetter dette været må det nok måkes i kveld også. Her er det strikk og tvsport for alle penga, men etter tour de ski for jentene blir det en liten tur ut med hunden. Deilig å få litt luft i slikt deilig vintervær. En sporty søndag til deg også, klem 😀

 4. Anne sier:

  Hei Hege. Jakken blir utrolig fin og gleder meg å se den live😃 Kanskje neste gang vi møtes på jentetreff😃 Var også ute å måket snø, 2 ggr tilogmed, på søndagen da det snøet så masse💪 Molly, hunden vår hoppet rundt som en liten kanin snøfonnene og var så søt å se på💕 Håper skulderen din er bedre nå siden sist du skrev innlegget ditt. Du er jammen flink å holde motivasjonen, blir veldig avis…eller hva det nå heter på norsk😉 God bedring i hverfall så snakkes vi snart igjen. Mange klemmer herfra💕

  • strikkehege sier:

   Heisann, Anne. Tusen takk, gleder meg jeg også, men tar nok litt tid før den er ferdig. Håper jo at vi møtes før det, gleder meg til det :) Søte Molly, hun ble vel full av snø? Skulderen er helt bra, med litt medisiner og litt variasjon i strikkeprosjekter har det blitt veldig bra :)

   Neste innlegg skal jeg fortelle noe morsomt, vel jeg syns hvertfall det :) Følg med og stooooor klem herfra :)

 5. Benedicte sier:

  Hei,
  Jeg strikker også på en slik rosa kjole fra sandnes garn, men lurer på hvordan den skal være i siden? Jeg fant oppskriften på denne i norsk ukeblad, men synes oppskriften er så dårlig forklart. Det står at jeg skal legge opp 45 m i hver side etter at jeg har strikket forstykket og bakstykket for seg selv, men det står ingenting om montering. Skal det da være åpne hull i siden? Ble veldig forvirret av oppskriften, kan du hjelpe meg?
  Hilsen Benedicte :-)

  • strikkehege sier:

   Hei Benedicte. I min oppskrift står det at man skal sy sammen under ermene, men jeg har valgt å ikke gjøre det. Når masker er lagt ut strikker man rundt igjen, og først når man kommer til nakken skal man strikke frem og tilbake. Vet ikke om du skjønner hva jeg mener? Hvis du lurer på noe mer kan du sende meg en på på fb :). Ønsker deg en fortsatt fin søndag.

   • Benedicte sier:

    Tusen takk for svar!! Jeg ble veldig hjulpen :-) det står ikke i denne oppskriften at man skal sy sammen under ermene, derfor ble jeg så usikker på om det var noe jeg hadde misforstått. Tusen takk for hjelpen! En fortsatt fin søndag til deg også :-)

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.