Bloggnorge.com // Strikkehege
Start blogg

Strikkehege

Strikking <3

Vinter og sne….strikk og peiskos!

Kategori: Strikk og lignende | 4 kommentarer » - Skrevet fredag 15. januar , 2016 kl. 21:38

Hei og god fredag til dere alle. Nå er det skikkelig vinter her på Greverud, våknet opp til minus 17,3 grader i dag, ble riktignok ganske deilig etterhver, nå er det «bare» minus 10,1. Rart hvordan man fort venner seg til kulden.

En del av dere har kanskje fått med seg mannen som var på God morgen Norge i dag, Espen Sørbye? Han har anmeldt strikkebøker fra 2015 og mener at at bøkene står for god gammeldags kvinneundertrykking. Limer inn linken her for dere som ikke har sett det : http://www.tv2.no/v/1010806/

Har sett på mange facebookgrupper at det har blitt stor «ståhei» rundt dette og kan jo selvfølgelig skjønne hvorfor. Jeg kan hverken se noe galt med strikkebøkene, eller det å strikke i seg selv. Hva mener dere om hans uttalelser?

I går var jeg en tur hos Line på Knipingen, alltid så koselig å stikke innom henne. Ble jo litt strikk og skravling.Endelig har jeg satt ermene på Røverkofta inn på bolen. Glad og fornøyd startet jeg med bærestykke.

IMG_7647

IMG_7646

Ett tips, når man skal felle og strikke mønster på engang, gjør det i fred og ro. Trodde det skulle gå greit jeg, å gjøre det der. Innimellom kaffedrikking, latter og skravling. Fortsatte både strikk og felling utover kvelden når jeg også kom hjem. MEN i dag oppdaget jeg….NEI jeg har felt feil…ER DET MULIG.. Av en eller annen grunn har jeg lest at det skulle felles 44 masker, MEN oppskriften stod det 30. Ja ja, da var det bare en ting å gjøre….REKKE OPP.

IMG_7648
Da var det bare å tre inn en litt en litt tynnere pinne festet til en lang vaier, og rekke opp.

Får bare se det positive i det, dobbelt så mye moro for samme mengde garn MÅÅÅ være positivt. Ja ja, da er jeg i gang igjen da, denne gangen med rett antall masker felt :) Må innrømme at det ikke bar blitt strikket noe på Marthejakken de siste dagene, men kanskje det blir det litt senere i kveld. Da er det å se på krim på NRK1, kanskje det er bedre strikketøy til den tv- tittingen?

En liten nyhet på tampen av dette innlegget, torsdag til uke skal jeg lære bort å strikke 2 ermer/ sokker/votter på en gang. Førstkommende ( og mest sannsynlig neste ) på Kniplingen Garn og Broderi på Kolbotn, kl 17 – 19. Dersom du er interessert å delta er det mulig det fortsatt er plasser igjen. Gå inn på Kniplingen Garn og Broderi sin facebookside og meld deg på der. Kanskje vi sees?

Ønsker dere alle en fortsatt fin fredagskveld, og starten på helgen. Legg gjerne igjen en kommentar :)

Annonser

Kommentarer

 1. Hanne sier:

  Flott kofte du strikker, nydelige farger! Ja, slik kan det gå, men det kan fikses igjen, gøy å være på besøk! Ha en herlig lørdag og Happy Knitting!

  • strikkehege sier:

   Hei Hanne! Tusen takk, ja godt det kan fikses, hva skulle vi gjort hvis ikke det gikk an? Strikker nå stadig vekk feil, har vel noe med at jeg ser på tv eller er opptatt med andre ting samtidig :) Ha en fortsatt fin helg :)

 2. Bente Solskinn sier:

  Hei og god lørdagskveld.
  Ja dåkker har det kaldt. Men godt det varmes opp på dagen. Vi har det og fortsatt kaldt. Ikke så lenge til vi ser sola igjen, og da vil vi og etterhvert få varmere dagtemp.
  Godt du ser det positive i feilstrikk…hadde ikke æ klart. Strikke på nancygenser og mopper og kluter no om dagan. Ikke så mye igjen før gensern e ferdig. Har jo såååå mye æ har lyst å strikke, problemet e bare å velge.
  Så va det han der «strikkefyrn». Så litt på gmn men måtte skifte kanal. Blur bare for dumt spør du mæ.
  Skulle gjerne gått på kurs med dæ, synd vi bor så langt unna hverandre.
  Forresten nydelige fargavpå kofta.
  Ha ei fortsatt flott helg Hege.
  Klem

  • strikkehege sier:

   Hei Bente, så koselig med kommentar på bloggen fra deg😀. Ja kaldt har vel dere også, men fint og vinterlig er det nå her, og det liker jeg. Ang feilstrikk…prøver liksom bare å skyve bort irritasjonen jeg.bopplever når jeg strikke feil. Veldig fort gjort med så masse mønster, fellinger samtidig med TV-titting, men nå er jeg hvertfall på rett kjøl igjen. Uff , ja han strikkebokanmelderen, han syns jeg bare var en sur gammel gubbe. Kan ikke la oss affisere av slike som han. Blir veldig fornøyd med kofta, gleder meg til å bli ferdig. Håper helgen din har vært super, ser jo at det har blitt mye strikk. Så kjempefin nancygenseren blir, godt vi kan kose oss med strikk og TV-sport. Og for noen prestasjoner, alpint,skiflyvning og ikke minst håndballgutta. Måtte legge fra meg strikketøyet litt jeg, de siste minuttene måtte jeg bare ha full fokus på TV. Ønsker deg en fin start på neste uke, så snakkes vi plutselig, stor klem😀

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.