Bloggnorge.com // Strikkehege
Start blogg

Strikkehege

Strikking <3

Vår, strikk og snart utenlandstur :)

Kategori: Strikk og lignende | 2 kommentarer » - Skrevet onsdag 20. april , 2016 kl. 09:16

Hei alle sammen, og god onsdag til dere alle.

Våren er virkelig i anmarsj her på Greverud, og hvitveisen titter fram. Temperaturene er ikke så mye å skryte av men i solen, som har vært så grei å vise seg litt frem i det siste, varmer det litt.

Vi får nyte det så lenge vi kan, iflg. langtidsvarslet på yr.no ser det ikke så bra ut fremover, hverken været eller temperaturer.

Da er det godt å tenke på at det står en ny tur til det store utland på programmet og noen veldige få uker. Hvor turen går, kommer i et senere innlegg. :)

Som jeg har skrevet før, holder jeg kurs i den lokale garnbutikken, Kniplingen Garn & Broderi på Kolbotn.
Den siste tiden har jeg hatt 4 kurs i «magic loop», strikket 2 ermer/sokker/votter eller bukseben på en gang på èn lang rundpinne. Deltagerne har vært svært ivrige og selvfølgelig interessert i lære. Fikk i går kveld melding fra en av deltakerne med bilde, og en bukse er nå ferdig med akkurat bruk av denne teknikken.
Se her :)
13059509_10156814073295183_1340311193_n-2

Morsomt :)

Fordelen med å strikke på denne måten er at man får 2 like. Personlig syns jeg det kan være litt vanskelig, hvertfall med ermer og ben, i tillegg går raskere på denne måten, når man har lært seg teknikken.

Flere kurs i denne teknikken kommer utover våren.

Førstkommende tirsdag 26/4 skal det være kurs i strikking for nybegynnere med Line og meg. Vi starter kl 17 og kurset varer frem til kl 20.00 Pris kr 500,-

Vi prøver å komme gjennom dette :

* legge opp
* strikke rette og vrange masker
* øke og redusere antall masker
* kast / hull
* felle av

Hvis ikke du føler deg så stødig i strikk og trenger hjelp eller ikke kan strikke og har lyst til å lære? Påmelding hos Kniplingen Garn & Broderi på Facebook eller melding på mobil : 91 62 66 72

12900049_10153895975900041_1863137210_n

For en stunde siden strikket jeg litt klær til vakreste Hanna, barnet til vår niese. Fikk for noen dager dette bilde av henne. Hun er bare så nydelig. Morsomt å se at buksen og sokkene passer :)

12986506_10156795204835597_1871971015_o 12986637_10156795202835597_835962219_o

Hekler bestemorruter litt innimellom, men teppet kommer nok ikke bli ferdig med det første.

Etterhvert skal jeg strikke noe i Lama fra Sandes Garn, tror jeg. Tror jeg må ha en litt stor genser i hvitt. Har dere kjent på det garnet? Bare helt fantastisk mykt og deilig.
Garnet finnes i disse fargene :
Skjermbilde 2016-04-20 kl. 08.52.22

Du finner alle fargene på Kniplingen, løp og kjøp :)

Litt usikker på om det blir en genser i glattstrikk eller noe annet.

Hva strikker dere om dagen, går det i sommerstrikk nå som vi går lysere tider i møte?

Jeg må feste trådene på den lilla kjolen jeg strikket for litt siden, slik at den er klar til bruk når det blir varmt nok.

Ønsker dere alle en fin onsdag og fortsatt fin uke. Håper vi sees i butikken og på kurs :)

Bokforside-Knit-for-health-and-wellness--200x200

Annonser

Kommentarer

 1. Bente Solskinn sier:

  Godnatt….. Sitt no her å får ikke sove 💤. Og da kommer æ på at du blogga for «leeeenge» siden.
  Årstider e rare greier. Her snør det ene dagen og neste dag skinner sola. Har vel vært max 5 pluss, men i sola i le for vinden går det fint an å sitte å strikke. Og mot slutten av denne uka (mandag «mårra» no) har dem lovt oss hele 11 grader. På tide å finne frem bikini 👙…..
  Så gøy at du får bilde av buksa strikka i «din» teknikk. Artig å se at det blir tstt i bruk.
  For ei nydelig lita Hanna i fine klær. Helt hærlig 🌞
  Har og lyst å prøve Lama garnet. Har vært og kjent og klemt på det, og det føles som rett på kroppen garn. Mykt og bløtt og godt.
  Her prøve æ no å få sydd knappa i diverse jakka æ har strikka. Æ synes det e så utrulig kjedelig å sy dem i, så dem blir gjerne brukt ei stund uten før æ får knødd mæ til å sy. Ellers så har æ lagt opp nån skjorte og tunika æ har kjøpt. Like dem litt midt på låret så da må æ gjerne frem med symaskin.
  Strikke no litt på pleddet, tar si tid det, og så skal æ starte på lue og tovavotta til en konfirmant.
  Ja ja, må kanskje prøve på nytt å få sove. Blå himmel ute no, så det blir nok en fin dag.
  Ha det supert til vi hørs igjen.

  • strikkehege sier:

   Hei Bente og god morgen :) Uff, kjedelig å ikke få sove da :( Håper det ble en ordnings på det etterhvert. Årstider, ja du sier noe. I går hadde vi litt av hvert av vær her på Greverud. Når solen tittet frem var det deilig å sitte ute, men med engang det kom en sky bar det inn igjen. Tror ikke det var mer enn 8 grader. På ettermiddagen kom det flere hagleskurer. Og når jeg stod opp i morges, ja da snødde det for sikkerhetsskyld. Var ute å kjørte rundt hjalv ni og det var 1 grad :(. Akkurat nå skinner solen, og jeg skal snart avgårde å ha Pilates. HEr går det i hekling og strikk, tror det kommer et innlegg på bloggen i løpet av dagen, men det blir først etter formiddagsøkten. Ha en strålende dag, Bente. Klem fra sør :)

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.