Bloggnorge.com // Strikkehege
Start blogg

Strikkehege

Strikking <3

Reisebrev fra Budapest!

Kategori: Annet | 0 kommentarer » - Skrevet torsdag 3. oktober , 2019 kl. 19:59

Hei alle sammen. Siden sist har jeg vært på tur, Budapest var reisemålet.  Turen ble bestilt for mange måneder siden,  liker å ha noe å glede meg til. Det var min mann, Knut og jeg som dro. Vi fløy fra Gardermoen torsdag 19. september kl 9, flyet var i rute og reisen gikk supert. Vi hadde på forhånd bestilt «transfer» fra flyplassen, og etter en litt venting på koffertene var vi på vei til byen.  Vi var veldig spente på bostedet, for første gang skulle vi bo i en leilighet gjennom Airbnb. Ikke så lett å bestille slikt, men etter å ha snakket med andre som har vært der og lest litt fant vi ut at det å bo i nærheten av Operaen var sentralt. Og snakk om en fulltreffer. Leiligheten var i en bygård fra 1894, litt sliten, men ikke noe problemer. «Vår» leilighet lå i 2 etg ( bakkeplan var etasje 0.) Leiligheten var stor og romslig Stor stue, stort soverom stor gang og en liten balkong. Veldig høyt under taket, minst 4 meter, som også var med på å forsterke den store romfølelsen.

Etter å ha satt fra oss bagasje og skiftet litt, det var fint vær og sol, gikk vi ut. Vi bodde et steinkast unna Andrassy Utca, som er hovedgaten i Budapest. Den gikk fra Donau og opp til byparken. 

 

Med gatelangs i Budapest i hånden ruslet vi ut i byen for å bli litt kjent. Vi gikk ned til Donau, og fant oss et sted vi spiste lunch i solen. Det ble Gulash med vin til, Gulash er en av nasjonalrettene til Ungarn. Deretter dro vi «hjem» pakket ut, skiftet før vi dro ut igjen. Vi skulle prøve å finne en garnbutikk, og jammen fant vi den ikke 18.45 ( den stengte 19.00). Her var det mye å velge i , akrylgarn, bomull, ull, alpaca, merino, håndfarget mm. Ikke at jeg trengte noe mer garn enn det jeg allerede hadde hjemme, men jeg «måtte» jo handle litt. 

 

 

Det ble noen nøster merinoull, vil tro dette holder til f.eks en kofte hvis ikke er dette et garn som er ganske lett å matche med noe jeg har fra før eller kan kjøpe her. 

Etter at vi kom ut fra garnbutikken fant vi ut at vi var rett ved Margaretbroen som er en av mange broer som går fra Pest siden til Buda siden. Her er Donau ganske bred, så etter å ha gått halveis over, snudde vi og gikk tilbake. Det hadde nå blitt ganske mørkt så byen var et flott skue med alle sine lys. Vi gikk blant annet forbi parlamentsbygningen. 

Så var det tid for å finne et spisested, vi begynte å bli litt slitne etter en dag med reise og en del tråkking rundt. Vi endte opp på en liten italiensk restaurant litt utenfor de mest besøkte restaurantstrøkene, spiste veldig god pizza og koste oss med vin. 

Fredag var det fotpleie kl 11, men først måtte vi spise litt frokost. Etter å ha stoppet ved Budapest HoponHopoff tour ( som sysselsetter studenter fra Budapest) ble vi anbefalt å gå til «jødekvarteret». Vi passet samtidig på å kjøpe billetter, slik at vi kunne «busse» litt rundt etter fotpleien for å bli litt bedre kjent i byen. Citadellen og slottet ble besøkt. Nydelig utsikt og nydelig vær.

             

Sen lunch ble inntatt ute i det fri på en restaurant ved slottet før vi gikk ned og over Donau via Kjedebroen så hjem.

 

 

Lørdag dro vi til byparken, vi gikk opp Andrassy som var stengt for biltrafikk lørdag og søndag.

Været var strålende godt og varmt var det også. Etter å sett  kurbadet

og «eventyrslottet»

 

 

tok vi en leskende forfriskning ved en av  parkens restauranter.

 

Eventyrslottet

 

Lunch hadde vi planlagt å spise på verdens vakreste cafe, Cafe New York. Heldigvis hadde vi bestilt bord, der var det laaaang kø. 

 

Deretter var det «cruise» på Donau.

Ved Donaus bredde står disse skoene i bronse.
De er 60 par i tallet. Hit ble folk ført i ly av natta, drevet ut av sengene sine, halvt påkledd, halvt i ørska, redde og kalde, vinteren 1944-1945. De fikk beskjed om å ta av seg skoen, så ble de skutt og kroppene falt i vannet.

 

 

På vei hjem var vi med en tur i Budapest eye, et pariserhjul. God utsikt fra toppen der, 65 meter over bakken

                                               

 

 

 Etter et par timer hjemme med litt avslapning inntok vi en bedre middag på en indisk restaurant 100 meter lenger ned i gate for der vi bodde. Søndag var det tid for å forlate leiligheten, etter en god frokost på hjørnet, Grand Cafe,

forlot vi leiligheten kl 11. Vi plasserte vår kofferter på oppbevaring og gikk til Gamlebyen. Masse fint å se.  

Etter en sen lunch/middag var det på tide å hente ut koffertene og dra til flyplassen. 

Budapest er en utrolig flott by, masse fint å se og veldig mye historie. Kan virkelig anbefales!

 

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.