Bloggnorge.com // Strikkehege
Start blogg

Strikkehege

Strikking <3

God Langfredag, hva gjør dere i dag?

Kategori: Strikk og lignende | 10 kommentarer » - Skrevet fredag 3. april , 2015 kl. 10:10

Hei og god langfredag. I dag er det bare avslapping som står på timeplanen. Avslapping betyr strikking , pusling og forhåpentligvis noe soling. Hva skal dere idag?

Holder jo egentlig på med skappelgenser med mønster.
IMG_5814

Men dette er jo en genser å bruke når det kaldt.

I juni 2014 kjøpte garn til denne genseren.
IMG_6201
Lurer jeg på om jeg skal starte på den. Garnet jeg har kjøpt er «Cotton Viscose» fra Drops i hvitt og marineblått.
Men jeg må innrømme at jeg ble litt skeptisk når jeg leste oppskriften litt mer nøye. Den skal nemlig strikkes i vrangbordstrikk ( 1 r,1vr) Vurdere sterkt om jeg heller skal strikke den i glattstrikk. Er det noen av dere som har strikket denne? Og evt har noen erfaringer å dele med meg?

Ellers holder jeg jo på med Liverpooljakken til Knut ( min mann ), men trenger noe annet å strikke på innimellom.
Jeg er slik at jeg gleder meg såååå til å starte på neste prosjekt, og før prosjektet er ferdig planlegger jeg neste. Ikke alltid lett å vente med å starte på det nye, derfor blir det ofte litt mer enn ett prosjekt om gangen. Har dere det også slik?

Som jeg skrev på toppen av innlegget legger jeg også puslespill. Dette gjør jeg sammen med min datter, Kristine. En koselig aktivitet å gjøre sammen med andre. Kristine var så heldig å få en kjempefint puslespill til bursdagen sin i mars av storbror, og jeg er så hedig som får være med å pusle det. Vi ha kommet ganske langt så vi tror vi blir ferdig i dag.
IMG_6206

I tillegg har jeg kjøpt farveleggingsbok for voksne. Så ett innslag om det på TV`n her i starten av påsken. Masse detaljer og farvelegge i denne boken som heter «den hemmelige hagen». Tror ikke jeg har farvelagt siden jeg var ganske liten jente. Godt å ha noen syssler som tar meg bort fra telefon og Mac. Her ser dere noen bilder.

IMG_6196IMG_6195IMG_6200

Håper dere alle har en fin påske. Avslutningsvis vil jeg få lov å takke alle dere som tar turen innom, det er deres fortjeneste at jeg fortsatt ligger som nr 1 på topplisten til bloggnorge. Håper dere tar dere tiden til å legge igjen en kommentar. Ha en fortsatt strålende dag :)

Annonser

Kommentarer

 1. Kristine sier:

  Jeg er så heldig som har verdens beste mamma og familie, og det er sååå koselig å pusle med deg ❤️ Håper du har en fin langfredag og at resten av påsken blir kjempebra!

  • strikkehege sier:

   Tusen takk, Kristine. Det var pene ord ❤️ . Håper påsken din også blir super, akkurat som deg :)

 2. Bente Solskinn Vollstad sier:

  Hallo numero uno. Nettopp våkna av dvalen etter husbonden sitt nydelige lammelår – nammis.
  Vi brukte bestandig å pusle puslespill i jula når æ va lita, kjempekoselig å holde på med. Ser veldig spennanes ut den fargeleggingsboka. Tru om det kan være no for mæ??? Elska sånt når æ va lita. Som du har sett e æ no HELT, nesten, ferdig med jakka, superfornøyd. Så no fortsette æ på jakka i Line. I mårra skal vi til kysten på minesine si hytta og hente Petter. Da vanke det nok både middag og mer til. Siri e ganske pjusken, tett i nesen og stygg hoste, så nån lange skitura blir det ikke. Kos dæ med pussel og familien. Klem

  • strikkehege sier:

   Hi hi, tusen takk Bente. Ååå, lammelår- det er bare såååå digg. Det skal vi ha i morgen, med soppstuing og hjemmelagd saus. Gleder meg masse til det. Må huske å ta det opp fra fryseren i kveld da. Den farveleggingsboka er virkelig fin, deilig å koble litt «av» innimellom. jeg pleier å strikke med Mac`en på bordet foran meg og stort sett TV`n på. Kan liksom ikke gå glipp av noe, he he. Kanskje Siri også syns den er fin, så kan dere farvelegge sammen? Jakke ble jo bare helt super, blir bra å få i knapper, men er du som meg brukes den vel allerede? Jeg bare må bruke ting med en gang. Har blitt litt bedre med årene da, før måtte jeg faktisk ha på den nye jeg kjøpte når jeg gikk fra butikken. Vet du, jeg har faktisk ikke strikket i hele dag. Har liksom ikke helt klart å bestemme meg for om jeg skal strikke den nye genser slik som oppskriften sier , i vrangbordstrikk, eller i glattstrikk. Og hvis jeg strikker i glattstrikk, kan jeg da bruke samme oppskrift? Ja ja, må nok tenke litt på dette her. Blir vel litt strikk i morgen, enten på den nye genser ( hvis jeg er ferdigtenkt) eller på Liverpooljakken. Kos deg i morgen på hytta og masse god bedring til Siri. Klem

   • Bente Solskinn Vollstad sier:

    Du får strikke prøvelapp, så kjedelig det no enn e…. Rett og vrang blir jo strammere/fastere vil æ tru. Dritkjedelig å strikke ett helt plagg i rett og vrang… Enn hvis du prøve en omg rett og så en omg rett og vrang?? Å vet du, den jakken e bare herlig. Skal nok ha den på i mårra og vise mamma. Starta jo på den hos ho i forrige uke når æ va hos tannlegen. Og så må æ ha med mæ nytt strikketøy på hytta. E kommet til tenkedelen på line-jakka, skal endre litt på oppskrifta. Men æ har nok garn og prosjekter… Trur æ må kjøpe sånn fargelegging, ser jo råååstilig ut. Å så må du bestemme dæ så du får strikka igjen!!! Siri e forresten skikkelig dårlig no….men e litt piggere på dagen. Natt natt, om en time eller to

    • strikkehege sier:

     Enig med deg, ett helt plagg med rett og vrang er jo «drepen». Må bare finne ut av det. Tror det må bli glattstrikk… Har strikket litt på ermene på jakken da, ikke veldig spennende…men det må gjøres. Natti, natt :)

 3. Helena sier:

  Den hemmelige hagen leste læreren på Greverud skole for barnen i spisepausen. Begge likte den. Får du velge farver selv, og hva bruker du at male med? Vannfarver?

  • strikkehege sier:

   Hei Helena, «den hemmelig hagen» er nok noe annet en det som ble lest på Greverud skole. Den jeg har er det ingenting å lese i, men derimot MASSE motiver å farvelegge. Motivene har mange detaljer, på noen sider blir man oppfordret til å tegne sine egne motiver. Vi har brukt tusj med tynn spiss og litt farveblyanter. Vet man kan male også, men jeg tror det er vanskelig. Kjøpte noen veldig fine tusj på Nille på Kolbotn Torg igår. Kan virkelig anbefales. Kostet ca kr 60,- Har noen lignende som ble kjøpt i bokhandelen for en stund siden. Så de i bokhandelen på Kolbotn Torg også i går, de kostet kr 139,- Boken har jeg kjøpt på Meny på Greverud, og jeg tok den siste. Men vet at det også selges slike bøker i bokhandelen.

 4. roykeslutt sier:

  Det er en grunn til at du er nummer 1 på bloggnorge :-) Elsker postene dine!

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.