Bloggnorge.com // Strikkehege
Start blogg

Strikkehege

Strikking <3

Oslo strikkefestival , strikking og god søndag!

Kategori: Strikk og lignende | 8 kommentarer » - Skrevet søndag 8. november , 2015 kl. 18:56

Hei alle sammen. Da var det søndag, i går var jeg på Oslo strikkefestival. På forhånd ble det opplyst på Facebook om at det var begrenset kapasitet i bygget (Oslo Deichman) så jeg var veldig usikker på om vi kom inn med en gang eller om vi måtte stå i kø.

IMG_7359

Jeg dro som nevnt i forrige innlegg sammen med Bente, en strikkevenninne. Vi tok ett tidlig tog og var på Deichman ca 9.30.

Dørene åpnet kl 9 for registrering, stod det i programmet. Alle med billett måtte registreres , og det hadde jo vi. Usikker på om det gikk an å komme inn uten.

På festivalen var det mange strikkeglade jenter (kanskje også noen menn, men jeg så ingen) og alderen var godt spredt. Når vi hadde registrert oss, var det fortsatt litt tid til «markedsplassen» åpnet. Vi fant oss derfor et bord hvor det var plass til oss og koste oss med en kopp kaffe (som var gratis) og strikketøy. Det var mange andre som gjorde det samme :)
image
strikkefestival

På markedsplassen var det flere «boder» her kunne man kjøpe garn og andre ting, til litt reduserte priser. Telespinn, Grünerløkka Garn, Norne Yarn, Snella og Petronella og Taffy.no for å velge noen. «Forelsket» meg egentlig i ett garn fra Taffy.no, ett alpakka garn som var veldig pusete. Utstilleren hadde en genser på seg i dette garnet i «plommefarge» og den var bare såååå lekker. Men jeg klarte å «styre» unna. Festivaldeltagere fikk 10 %, men når det var pris pr nøste på kr 76 og jeg sikkert måtte hatt 14 stk minst( genserne var strikket med dbl tråd ) syns jeg det ble litt dyrt. Jeg kan jo når som helst kjøpe det på nett, og de 10% utgjorde ikke meg enn en drøy 100-lapp.

Her er boden til Grünerløkka garn, en av flere som solgte garn på festivalen.
IMG_7360

På festivalen var det mulig å ta med restegarn og bytte det inn med annet garn. Dette benyttet jeg meg av, hadde med meg litt av hvert, noe nytt og noe gammelt. Morsomt konsept, jeg fikk med meg 16 nye nøste hjem, og er veldig veldig fornøyd.

IMG_0742

IMG_0750

Her her garn jeg skal bruke til SikkSakk skjørtet i «klompe lompe» boka

IMG_0749

Vottegarn!

IMG_0748

Vottegarn!

IMG_0747

Og enda mere vottegarn!!!

IMG_0746

 

IMG_0745

Fikk også byttet til meg 6 nøster med Faerytale, hva det skal brukes til ANER jeg ikke. Men det var fint da, eller?

Jeg handlet faktisk ikke noe garn, men fikk jo med meg nytt garn hjem likevel. Kjøpte litt hos Snella og Petronella derimot. Kjøpte et kjede ( skattkammer) med 3 forskjellige «innmat» . Strikkeglede, Litt engel og Supermamma. Så får vi håper de to siste stemmer da :)

IMG_7375 IMG_7379

I tillegg fikk jeg en Supernøtt der også, den skal visstnok gjøre meg «farlig effektiv» så får vente litt nærmere jul før den spises :)

IMG_7382
Etter at vi var «ferdige» på markedsplassen var festivalen over for vår del. Vi ruslet en tur innom Husfliden, og jammen fikk jeg ikke kjøpt enda mere vottegarn der :) Deretter gikk vi på Fridays på Karl Johan,her ble deilig lunch med vin inntatt før vi satte kursen hjem.

I dag har jeg strikket litt men også nydt det flott været vi har på østlandet om dagen. Med ca 10 grader + sol og ingen vind var det helt nyyydelig å gå en tur.

IMG_7367
IMG_7371

IMG_7370

IMG_7369

 

 

Man skulle ikke tro at vi er november og egentlig vinter veldig snart. Ikke mye som minner om det. I skrivende stund har vi døren til terrassen åpen og jeg har på knebukse og singlet.

Håper dere alle har hatt en fin helg og at resten av søndagen blir fin. Vi snakkes :)

Annonser

Kommentarer

 1. Bente Solskinn sier:

  No blei du vel forfær….æ e jo superkjapp å kommentere.
  Høres ut som en trivelig festival. Mye fint garn du fikk fatt i. Og det Fearyrale e jo bare bedårende lekkert i fargen.
  Og flink å ikke kjøpe nytt. Du imponere no altså.
  Digge smykke da. Kan du bytte innmaten liksom?
  Dåkker e jo snytheldig, som vi sir, med været. Her e det svart døgnet rundt, regn en dag, «sol» neste. (sol bare bittelitt hver dag no) men ingen snø så langt øye kan se. Buhuuuu…
  Takk for tips om blanding av garn. No skal det bli sving i votteproduksjonen her og.
  Ha en fortsatt super søndag. Kos og klem
  Åja, æ va og henta ho Siri ettet trening med han Roger finnjord. Med kåpe, sjal, pulsvanter og støveletter. Trudde æ sku fryse mæ kvekk ihjel. Så ingen kortbukse her nei…..

  • strikkehege sier:

   WOW, nå var du rask. Ja, det var en veldig trivelig festival. Når det gjelder smykket, kan jeg bytte innmaten. Kanskje nor å ønske seg til jul?
   Været ja…heldig jo a… Men skulle nÅ heller ønske meg vanlig novembervær. Litt skummelt med nesten sommervær og temperaturer på denne tiden av året. Gleder meg til å høre om din votteproduksjon. :) Nå er det strikking her, har ikke strikket siden før søndagsturen i dag. Så jammen på tide. :) Klem

 2. Kristine sier:

  Det er sååå fint at du koste deg på strikkefestival :) Deilig med sol og fint vær, så får vi håpe det slår om akkurat til desember ;)

  • strikkehege sier:

   Tusen takk, kanskje strikkefestivalen er noe for deg også, neste år? Ja det er flott med slikt vær, men vil ha vinter også. Vi satser på hvit jul☃🌨😀

 3. Anne sier:

  Hei Hege. Ser ut som dere koste dere på strikkefestivalen. Morsomt å være sammen folk med samme interesser og man kan bytte ideer og erfaringer :)
  Selv var jeg en weekendtur i Sverige og besøkte kjære mor. Mange klemmer

  • strikkehege sier:

   Hei, strikkefestivalen var bra. Det planlegges allerede en ny neste år. Kanskje noe for deg da? Hadde vært koselig å dra sammen med deg. Så ut som dere hadde en fin tur hos din mor, og for ett vær. Vi sees på fredag. Gleder meg :) Klem <3

 4. Anne sier:

  Ja, jeg har veldig lyst å være med neste gang på strikkefestivalen..gleder meg allerede:))
  Så mange fine ting du strikker på nå, Hege.
  Vi sees på fredag ;)

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.