Bloggnorge.com // Strikkehege
Start blogg

Strikkehege

Strikking <3

Ferdig med Marthejakken

Kategori: Strikk og lignende | 6 kommentarer » - Skrevet tirsdag 16. februar , 2016 kl. 20:51

Hei og god tirsdag til dere alle. I går kveld ble jeg ferdig med Marthejakken. Ble veldig fornøyd med resultatet.

Strikket jakken i Drops Melody, Drops Alpaca og Drops Cloud. I tillegg hadde jeg en tråd Bling fra DSA i «stripene» med glattstrikk. Garnet er selvfølgelig kjøpt i favorittbutikken, Kniplingen på Kolbotn.

Må si det var akkurat passe med i snelle Bling, dette er hva jeg hadde igjen.
12735904_10153776739805041_461471664_n
Garnforbruk eller er:
Cloud : 300 gram
Melody: 250 gram
Alpaca: 200 gr

Jakken strikket jeg i den lengden jeg ønsket, og jeg tror det er litt lenger enn originalen. Oppskriften er jo i «ruter» og ikke cm, og når man strikker med et litt annet garn kan det jo fort bli annerledes. Siden jeg er så heldig å ha Line på Kniplingen på Kolbotn, som venninne, brukte jeg en jakke hun har i butikken som «mal».

Jeg strikket bak- og forstykkene i ett, dette for å slippe montering. Når jeg strikker en slik jakke, ensfarget med ganske tykt garn pleier jeg å å «strikke inn» overgangene mellom nøstene. Da blir det ikke så masse å feste til slutt. Med tanke på at dette er en jakke som går til knærne er jo ikke dette så mye tråder :)
12735735_10153776739785041_1137858543_n

I tillegg strikket jeg sammen skuldrene isteden for å felle av for så å sy.

Legger ved noen bilder her, dersom noen lurer på hvordan jeg gjør det.
IMG_1184

I flg oppskriften skulle det etter alle fellinger være 12 masker igjen på hvert forstykke. Satte disse inn på en kort pinne i samme str som jeg strikket resten av jakken på . Deretter tok jeg like mange masker på en annen pinne ( 12 ) fra bakstykket.

IMG_1186

IMG_1187

La disse pinnene mot hverandre på vrangsiden av arbeidet, og strikket deretter rett gjennom først maske på hver av de to pinnene.

IMG_1188

IMG_1190

IMG_1191

Deretter strikker jeg en maske til ( slik at det er 2 masker på pinnen) , trekker den «bakerste» masken over den «første» masken. Strikke en ny maske ( slik som de forrige ) og trekk igjen masken over slik som i stad. Gjenta dette til det er kun 1 maske igjen på den høyre pinnen. Klipp av tråden og trekk den gjennom siste maske

IMG_1193

Slik blir det da.

Måtte ha på meg jakken allerede i dag, og det er morsomt når flere legger merke til den og kommer med hyggelig kommentarer.

Ble veldig fornøyd selv også :)

12030823_10153776739860041_1581679691_n 12696117_10153776739825041_944143570_n

Nå har jeg vært på loftet og funnet frem en «gammel kjenning» . Skappelgenser med mønster . Blir spennende å se om jeg husker hvor i oppskriften jeg er.

IMG_5814

Takk for at dere tok turen innom bloggen min. Legg gjerne igjen en kommentar. Ønsker dere alle en fin tirsdag kveld videre.

Annonser

Kommentarer

 1. Anne sier:

  Marthejakken ble veldig fin Hege og ser at den sikkert blir en favoritt hos deg👍 Gleder meg å komme igang med min Marthejakke også snart😉 Gleder meg skikkelig til å strikke nå etter lang tid uten noen strikkepinner mellom fingrene😉

  • strikkehege sier:

   Hei Anne, så koselig med kommentar på bloggen :) Tusen takk for koselige ord, det kommer garantert til å bli en favoritt. Nå er det bare å gå i tenkeboksen og finne ut hva neste prosjekt skal bli ( mens jeg strikker på den «gamle» genseren ) Stor klem :)

 2. Anne sier:

  Den «gamle» genseren er også spennende. Gleder meg å se den ferdig👍😃

 3. Bente Solskinn sier:

  Heisan i sør.
  Wow så fin jakka blei. Og den kler dæ utrulig godt. Ser ut som ei ordentlig «bo i» jakke.
  Æ felle og som du på skuldran, mye enklere enn å sy.
  Å der dukka den genseren frem fra «glemselen». Nydelige farga så den må du strikke ferdig.
  Å bare sånn…. Her har det lava ned i natt så no har vi mer som nok snø. Måkka i nesten en time i mårrest bare foran garasjen. Heldigvis har vi traktor som tar gårdsplassen.
  No e det straks leggetid, bare opp å puske litt på Petter først.
  Nattinatt

  • strikkehege sier:

   Hei, og god morgen fra sør. Tusen takk, ja jakka ble bare så digg.»Innejakke» på vinteren og «utejakke» til våren/sommeren, denne skal nok bli brukt😀. Herlig vintervær for dere i nord, her er det ikke slik. Vi har idag 2 pluss og masse vind, mens vi i går var det rundt minus 10 når vi stod opp. Så den bittelille snøen vi har er veldig våt og slapsete. Slipper å måke da… Håper du får en fin dag, Bente. Stor klem 😀

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.