Bloggnorge.com // Strikkehege
Start blogg

Strikkehege

Strikking <3

Godt nytt (strikke)år til dere alle!

Kategori: Strikk og lignende | 12 kommentarer » - Skrevet onsdag 11. januar , 2017 kl. 09:07

Hei og godt nyttår til dere alle. Håper dere alle har kommet vel gjennom jul og nyttårsfeiring. Her har det gått veldig bra, med familiesammenkomster på begge «sider» av familien og mye kos i heimen. Kristine ( minstejenta ) har dratt tilbake til Trondheim og hverdagen er i gang for fullt her på Greverud.

Godt i gang med både jobben min som Pilatestrener og i garnbutikken på Kolbotn. De fleste er kanskje «raka fant» etter jul? Slik er det jo ofte, men for min del må jeg uansett ha strikketøy, koste hva det koste vil :)

Jeg har akkurat begynt på nytt strikketøy, denne gangen er det en Mariusgenser med rund sal i størrelse S. Jeg strikker i alpakka fra Sandnes garn, kan anbefales på det sterkeste. Vet det er de som kun tenker pris når de handler garn, men for min del er jeg opptatt av at strikkeplagget skal holde seg pent etter mye bruk. Det legges jo ned mange timers arbeid, så om det da koster litt mener jeg det er verdt hver eneste krone.

Alpakka fra Sandnes er så nydelig å strikke med, mykt og godt. Oppfordrer alle til å bruke deres lokale garnbutikk ved innkjøp av garn, dersom dere ønsker at de skal fortsette å eksistere med all sin ekspertise og kunnskap.

Hvordan er det med dere, leser dere oppskriften først? Det gjør ikke jeg, litt dumt kanskje? Ja, helt klart. Resultat, i går måtte jeg «rekke» opp de siste 3 cm jeg hadde strikket. Jeg trodde jeg skulle ta inn hver 4 omgang, men neida. Det var hver 4 cm. Ja ja, godt jeg merket det så tidlig, slik at jeg ikke måtte rekke opp så mye. Prøver å tenke positivt da, dobbelt (strikke)glede av samme tråd.

Ellers har jeg strikket ferdig en Islender siden forrige innlegg, også i Alpakka fra Sandnes. Dette var bestillingsstrikk og glad er jeg for at mottaker ble veldig fornøyd.

Som dere kanskje husker strikket jeg et babysett i høst, det var til sønnen til vår niese,Rolf Wilhelm Gustavus. Så koselig å få dette bildet av pappa Erik og han 1. nyttårsdag :)


Han er jo bare så skjønn :) Og klærne passet.

Nyttårsaften feiret vi med gode venner på Sofiemyr, nydelig mat og drikke. Veldig koselig var det, og først kl 4.30 fant vi ut at det var på tide å komme oss hjem. var ikke i seng før kl 5.15 , det er jammen ikke ofte vi er ute å «rangler» på den måte, og godt er det.

Torsdag var vi på besøk i det nye huset til Anette (niese), Thomas og Hanna. Hanna er nå snart et år,utrolig hvor fort tiden går. Syns ikke det var lenge siden hun ble født. Strikket en liten lue til henne, måtte jo ha med en liten presang. Mønster er fra Klompelompe og garn selvfølgelig fra Kniplingen.

           

Ellers «holder» jeg fortsatt på med min ventetid kofte, det skal innrømmes at jeg ikke har strikket på den på en liten stund, men jeg kommer sterkere tilbake. Ønsker dere alle en super (strikke)dag og fortsatt en fin (strikke)uke fra regntunge Greverud. Her er det sidelengs øs pøs regnevær, og MASSE vind.

Annonser

Kommentarer

 1. Kari Flor sier:

  Ja her går det fremover med strikkingen,men jeg må lese oppskriften først. Det ser ut til at du er i rute. Stor klem.🌺

  • strikkehege sier:

   Så bra,Kari. Pga teknisk feil hos bloggnorge har jeg ikke sett denne kommentaren før i dag. Derfor så sent svar. Beklager det. Gleder meg til å se den lilla jakken din. Klem💕

 2. Bente Solskinn Vollstad sier:

  Heia 🌞.
  Så nydelig gutt i flotte plagg. Og heldig lita frøken som fåt så flott lue.
  Her i nord hadde vi 23 minus i helga. Og i mårra blir det sludd med en plussgrad eller to. Da blir det vel glatt igjen.
  Æ har fått helt dilla på sjal. Har strikka 3 – tre – stk i januar og har garn til flere…. Så pusle æ no med en jakke og ei kopptue innimellom.
  Vidar e i USA i 14 daga, kanskje han får tid å stikke innom en butikk og kjøpe litt garn 😉. Men han prioritere vel ongan før mæ.
  Håpe det står bra til i sør og at det blir litt snø ❄ til dåkker og.
  Klem fra nord 💗

  • strikkehege sier:

   Tusen takk Bente. Alltid koselig å få tilsendt bilde hvor strikkeklærne er i bruk. Så gøy med sjal da, det har jeg faktisk bare strikket et av. Håper Vidar finner noe spennende «over there» . Her står alt bra til, men snøen lar vente på seg. Stor klem 😀

 3. Bente Solskinn Vollstad sier:

  Heia 🌞
  For en nydelig liten gutt i lekkert antrekk. Og ei heldig lita frøken som får sånn fin lue. Du e bare utrulig flink.
  Æ har fått helt dilla på sjal. Har strikka 3 – tre – stk i januar og har garn til flere. Så pusle æ på en jakke og strikke på ei kopptue.
  I helga var det 23 minus her og i mårra e det meldt 2-3 pluss og sludd. Æsj, da blir det vel glatt igjen….
  Vidar e i USA i 14 daga. Kanskje han finn en fin butikk og kan kjøpe litt lekkert sjalsgarn til mor 😉. I silke f.eks. Men han blir nok å prioritere å kjøpe nåkka til ongan før mæ….😭
  Jul og nyttår va bare avslapning og kos. Våres tur å ha nyttårsfeiring i år og det va så koselig 🌞.
  Bra for Fenrik og Fjørild at vi va her, for dem va litt urolig.
  Ellers så går no dagan på sedvanlig vil 😉.
  Klem fra nord 💗

 4. Bente Solskinn Vollstad sier:

  Hei hei

 5. Bente Solskinn Vollstad sier:

  Heia.
  Så fin en gutt i flotte klær. Og heldig lita frøken som får sånn fin lue.
  Æ e for tia helt hekta på sjal. Har strikka 3 – tre – stk i januar og har garn til flere. Så pusle æ på en jakke og ei kopptue innimellom.
  Vidar e i USA i 14 daga. Kanskje han finn en fin butikk og kan kjøpe litt lekkert sjalsgarn til mor. Men det blir vel å prioritere å kjøpe til ongan, så kommer æ i andre rekke.
  Her har jul og nyttår vært rolig og flott. Var våres tur til å ha nyttårsfeiring og det va kjempetrivelig. Godt før Fenrik og Fjørild at vi va her. Dem va litt urolig.
  Ha det supert. Klem fra nord

 6. Kathinka sier:

  Hei! Er den klompelompelua fra den nyeste boka?

  • strikkehege sier:

   Hei, så morsomt at du har vært innom bloggen min. Ganske sikker på at jeg fant oppskriften i først bok, har akkurat lånt de bort. Kan du gi meg beskjed hvis du eventuelt finner ut at det er feil? Ønsker deg en fortsatt fin onsdag kveld. :)

 7. Hanne sier:

  Så mye fint strikk du har startet året med! Jeg har hatt en masse småstrikk og kan snart starte luebutikk! :-) ha en fin, snart helg hos deg, happy knitting!

  • strikkehege sier:

   Hei Hanne, pga noe feil hos bloggnorge «fant» jeg plutselig en del kommentarer som ikke har kommet frem på bloggen. Derfor sent svar, beklager det. Takk for koselig kommentar, ja vi får vel våre «diller»? Før jul 2015 var det votter som var min dilla, strikket 18 par. Heldigvis var det før jul så det ble mange presanger. Nå går det mye i bestillingsstrikk, men videre prosjekter finnes i hodet mitt. Ha en super uke. Klem

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.