Bloggnorge.com // Strikkehege
Start blogg

Strikkehege

Strikking <3

Reisebrev fra Praha

Kategori: Strikk og lignende | 6 kommentarer » - Skrevet søndag 14. mai , 2017 kl. 14:58

Hei, en liten stund siden forrige innlegg nå. Jeg har som dere vet begynt i ny jobb, og det er jo alltid litt forandring. Jobber fortsatt som Pilatesinstruktør så det blir en del jobbing.

Som jeg har fortalt før strikker jeg på bestilling, det jeg tjener på det settes på en egen konto. Etter lang tid hadde jeg opparbeidet en bra beløp og tiden var inne for en tur.

Min mann og jeg har vært gift i 25 år 20/6-2017 , så hvorfor ikke dra på en kjærestetur?
På Valentinesdagen 14/2 la Norwegian ut noen billetter til hyggelig priser så da slo vi til. Samme kveld ble også hotel bestilt, og søndag 7/5-2017 kl 8.20 satte vi oss på flyet til Praha.

Første gang for oss på Gardermoen etter utbygging. Flyplassen var stor og fin, og innsjekking samt sikkerthetskontrollen gikk som en drøm.

Flyturen var estimert til 2 timer, men det tok ikke riktig så lang tid. Vi hadde på forhånd bestilt transport fra flyplassen til hotellet, da vi leste om at Taxi i Praha kan være så mangt. Sjåføren stod og ventet på oss, og etter ca 20 minutter ble vi satt av utenfor hotellet.

Vi hadde booket oss inn på Cosmopolitan Hotel.

 

Et hotell sentralt i Praha, ved ankomst ca 11.20 var rommet vårt ikke klart, så vi sjekket inn samt leverte vår baggasje. Utstyrt med et kart i hånden, som vi fikk på hotellet, ruslet vi av gårde.

Været var overraskende bra, iflg værmeldingen var det ikke meldt om så veldig bra vær. Etter en kort gåtur på maks 10 minutter bestemt vi oss for å sette oss ned. Dette var rett ved siden av «krutttårnet» og inngangen til gamlebyen. Der inntok vi en lunch samt god drikke, sittende ute i nydelig solskinn.

Denne dagen var det også maraton i byen, noe vi ikke visste om. Men en del av løypa var like i nærheten av der vi satt, vi så mange slitne deltagere som passerte. Etter et par timer i solen ruslet vi videre. Vi gikk ned mot torget i gamlebyen, men p.g.a maraton var det masse gjerder så det var ikke så lett å komme frem overalt. Vi gikk derfor tilbake til hotellet for å sjekke inn.

Siden det var så nydelig vær bestemte vi oss for å ta en båttur på elven Vlatava denne dagen. Vi tok en båt som gikk 16.30.

Dette var en timestur med guide. Og så fint det var, her fikk vi se byen fra en annen side enn ved å rusle rundt. I tillegg fikk jo også masse informasjon om de forskjellige bygninger og broer vi så.

Her er det gamle slottet, i våre dager er det her regjeringen som holder til.

Karlsbroen

I bakgrunnen kan man se borgen og den store katedralen.

Her ser man tårnene på kirken som står på torget i gamlebyen

 

Etter endt båttur ruslet vi videre, vi hadde også lyst til å gå over Karlsbroen. På veien dit var det også masse fine bygninger. I Praha var nesten alle byggene i den gamle bydelen fine, kunstneriske bygg.

 

 

Deretter vendte vi tilbake til hotellet. Planen var å skifte for så å gå ut å spise en lett middag.

Det ble litt mer enn å skifte, på hotellrommet ventet en flaske champagne i anledning at vi hadde vært gift i 25 år. Den måtte vi jo selvfølgelig nytes før vi gikk ut til middag.

 

Slitne etter en lang dag (vi stod opp kl 5.15) fant vi en pizzarestaurant 2 minutter fra hotellet. Pizza Colloseum, god pizza og rask servering.

Etter maten var det bare å rusle tilbake, etter ca 13 km «rusling» og tidlig opp samme morning var vi rimelig slitne.

Dagen etter, mandag, våknet vi tidlig ( ikke så rart siden vi la oss tidlig) , og spiste en fortreffelig frokost. Her var det masse godt og velge mellom, og de ansatte sto «på pinne» med servering av kaffe/te og fjernet tallerkner etter hvert som den ble tom. Vi ble ganske overrasket over at det i tillegg var champagne til frokost. Ikke at det fristet oss, vi holdt oss til det tradisjonelle. Egg & bacon med juice, kaffe og te. Senere skjønte vi at champagnen var i anledning frigjøringsdagen.

Siden hotellet hadde booket tid for oss til fotpleie i en salong like ved fant vi ut at vi skulle ut og rekognisere litt etter frokost. Venita Beauty levde virkelig, og vel så det, opp til forventningene.

Vi fikk begge fotbad, skjært vekk hard hud, filing. Klipp og filing av negler, massasje samt at jeg fikk også neglelakk. Det var superdeilig, og hvis noen skal til Praha kan dette virkelig anbefales.

 

 

Så var det ut å gå igjen. Fordi det var frigjøringsdag hadde vi lest at det var mye som var stengt, men det var også masse som var åpnet. Vi gikk ned til torget i gamlebyen for å ta litt å drikke samt spise litt. Det kunne ikke passet bedre, for da vi hadde sittet der en liten stund kom uværet.Vi satt heldigvis godt plasser under tak. Regnet varte kanskje en times tid, og det var det vi hadde av regn på turen. Etter lunch bestemte vi oss for å krysse elven for så å gå opp til høyden hvor verdens største statue av Stalin hadde stått. Heldigvis var det ikke så varmt, for det var over 200 trapptrinn. Men det var virkelig verdt hvert eneste trinn. Der oppe var det en kjempefin utsikt over byen.

 

 

Deretter var det å finne en annen vei ned, og det klarte vi. Over Karlsbroen for så å finne «Dansens hus». Her hadde vi hørt at det skulle være en veldig bra restaurant. Ved ankomst viste det seg at restauranten hadde bytte navn for ca 10 år siden. Vi valgte derfor bare å ta en drink i 8 etg. og nyte utsikten.

 

Med all denne gåingen hadde jo også tiden gått, vi stoppet derfor bare på vei «hjem» for å spise middag. Med denne utsikten over torget på gamlebyen ble det en super avslutning på en lang dag.

 

 

 

Ikke rart vi var slitne da vi kom tilbake på hotellet. I flg «appen» på Iphonen hadde vi gått 15,9 km, ikke akkurat vant til det nei.

Tirsdag ble det god frokost som vanlig, deretter gikk turen ut igjen. Denne dagen skulle vi på en to-timers guidet tur med buss. Først 30 min rundt i byen, deretter 1 time oppe i borgen, så 30 minutter tilslutt.

Litt spente var vi jo, men dette var virkelig veldig bra. Vi hadde en veldig flink guide. Med 4 svenske, 2 irske, og 6 russere foregikk kommunikasjonen på engelsk og russisk. Heldigvis kan jeg engelsk :P

 

 

 

Sikkerheten for å komme komme inn i borgen var på plass, alle måtte vise innhold i vesker o.l. Inntil for et år siden var det ikke slik, men p.g.a  terror o.l så må det dessverre til.

 

Her holder også presidenten til når han er på jobb.

Når han kommer på jobb blir han kjørt inn til dette hvite bygget. Her går han inn og videre er det en hemmelig vei til hans kontor. Dette bygget er derfor ikke tilgjengelig for publikum.

 

Dette er Katedralen som er sete for erkebiskopen samt der kronjuvelene oppbevares. Det tok ca 600 år å bygge den.  Brann samt krig var noe av årsaken til at det tok så lang tid.

Vi var også inne i katedralen som er den største katolske katedralen i Tsjekkia.

Bildet øverst til venstre viser et av vinduene i kirken. Dette utmerker seg med at det er håndmalt av den tsjekkiske maleren Alphonse Mucha.

Over den sørlig inngangen til katedralen er det et bilde i mosaikk. Det kalles «Last Judgement» og rommer hele 1.4 millioner mosaikkbiter.  I tillegg er det en spesiell klokke ved siden av . Det er to ur, det ene viser timer og den andre minutter.

 

 

 

 

 

 

 

 

Deretter var det å gå trappene ned til der vi skulle bli hentet med bussen.

 

Etter endt sightseeing var det lunchtid. Vi vandret tilbake til torget og spiste nydelig gulasj i brød. Siden været var kaldt og surt var det godt å spise en god varm suppe.

På kvelden spiste vi på en lokal restaurant, som vi tilfeldigvis «kom over».  Her hadde de kjempegod pizza til en rimelig penge. Vi visste ikke helt hvor vi var, men kelneren fortalte oss veien tilbake til «sivilisasjonen».

 

Onsdagen hadde vi ikke så store planer annet enn å shoppe litt, se om vi kunne finne en garnbutikk og nyte ferie og fri. Tilfeldigvis gikk vi forbi en bar som het James Dean, den måtte bare prøves. Skikkelig gjennomført var den, med masse kult interiør. Det smakte vi på en «James Dean » og en «Marilyn Monroe».

Og heldigvis ble det litt shopping  også da :) Knut kjøpte seg tre par sko, skikkelig billig. Så gjenstår det å se hvordan kvaliteten er etterhvert . Jeg fikk også handlet litt, bare se her :)

  

Krystallglass m/Swarovski, klær, smykker, garn, knapper og et lite speil. Måtte jo ha en skikkelig souvernir også.

Etter shopping var det lunchtid, vi fant oss et bord i solen ved Karlsbroen. Her var det så deilig å sitte at vi ble sittende en stund.

 

På veien tilbake til hotellet bestemt vi oss for å prøve en times thaimassasje på et hotell i nærheten. Det var skikkelig deilig.

Siste kvelden spiste vi på en fancy båt på Vlata. Nøt god mat og drikke og en nydelig utsikt.

Vår siste dag i Praha var torsdag, da vi hadde et sent fly hjem hadde vi hele denne dagen også. Etter utsjekking gikk vi en tur i byen, deretter skulle vi ta ansiktsbehandling. Hotellet vårt hadde booket til oss begge på Salon Monet på Millenuim Plaza. Det var skikkelig bra. Full pakke med rensing, «klemming», massasje, fiksing av bryn og vipper ( farging for meg) . To timer var vi der omtrent. Kan virkelig anbefales, og sikkert lurt å bestille time.

Deretter spiste vi en en sen lunch, først en tsjekkisk pølse fra en bod deretter på en restaurant på torget i gamlebyen. Denne dagen var det kjempefint vær og varm, og etter maten måtte vi finn oss et nytt sted . Det ble for varmt å sitte i solen.

 

Vi avsluttet med litt å drikke ved krutttårnet, samme sted som vi spiste lunch dagen vi kom.

 

Deretter gikk vi tilbake til hotellet for så å bli kjørt til flyplassen. Innsjekking og sikkerhetskontrollen gikk ganske fort, på tross av at det ikke var baggage-drop som er mange andre steder. Litt overrasket ble vi da restauranten stengte kl 21, da vårt fly gikk kl 21.55.

Litt shopping ble det her også, mest til «barna«. Petter fikk (bestilt) aftershave og deodorant og dette får Kristine.

Avslutningsvis vil jeg anbefale alle en tur til Praha, det er en fantastisk by med masse historie og mange vakre bygningen.

Ønsker dere alle en fortsatt god søndag, legg gjerne igjen en kommentar :)

 

P.S. det kommer veldig snart et nytt innlegg, da om strikking .

 

Annonser

Kommentarer

 1. Det var et flott blogginnlegg om reisen. Så mange fine byggninger og mye at se, tenk så bra at alt arbeid du lagt ned på at strikke for andre, og montering, gav en så flott tur.
  Hvor jobber du nå om dagen?

  • strikkehege sier:

   Tusen takk, Helena. Ja, det er ganske herlig, derfor er det litt morsomt å sette disse pengene på en egen konto. Ellers har det så lett for å gå med i det store «dragsuget». Turen var helt super, kan virkelig anbefales. Nå jobber jeg i Vestby, Ellingard Monument. En bedrift som produserer og selger gravstener. :)

 2. Anne sier:

  Ser av de flotte bildene at dere har hatt en flott tur til Praha:) Har selv vært der men det er mange år siden. Trur kanskje det er dags for et nytt besøk snart :) Virker veldig fristende med alt det fine dere har opplevd der. Her hjemme i Norge var det bare dårlig vær og ingen kos alls;)

  • strikkehege sier:

   Så koselig med kommentar på bloggen, Anne💕. Prahaturen var fantastisk, kan virkelig anbefales😀

 3. Kjempebra reisebrev fra Praha! Utrolig mange flotte og beskrivende bilder :)

  • strikkehege sier:

   Hei og tusen takk for hyggelige ord. Praha er jo bare en fantastisk by. Veldig morsomt at dere tok turen innom bloggen min. Anbefal meg gjerne videre :) Ha en fortsatt strålende tirsdag.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.