Bloggnorge.com // Strikkehege
Start blogg

Strikkehege

Strikking <3

Garn, garn og mere garn :)

Kategori: Strikk og lignende | 2 kommentarer » - Skrevet mandag 3. desember , 2018 kl. 22:01

Hei igjen. Vi er i gang med en ny uke, og jeg er  den heldige eier av litt ( eller kanskje ikke bare litt?)garn. Garnet til Cortina jakkene kom i går kveld. Jeg hentet det i dag. Tror dette blir veldig bra. Så etterhvert, blir det å starte på de. Planen er å strikke til Knut først, da jeg har andre planer for egostrikk.  Ganske spennende faktisk, og ikke minst morsomt. Skal fortelle dere alt om det, om litt….

 

Må jo vise frem det fine garnet jeg hentet i dag, og 50%, ja hvem kan egentlig motstå det?

Dale babyull til jakken til Knut. Denimblå og hvit. Har bestemt meg for å bruke oppskriften til genseren med glidelås i halsen, men lage jakke i stedet. Jakke er for meg det beste , fremfor genser. Enkelt å ta av og på, kan ha den åpen og lukket så dermed mer anvendelig  .

Dale Alpakka forte til min jakke, kanskje ikke så lett å se, men Petrol og hvit.  

Gleder meg til å begynne, noen som har strikket disse der ute?

Julen nærmer seg med stormskritt, og her hos meg strikkes det på. Ikke lett det med julepresanger, syns jeg. De aller fleste har jo alt, men noe hjemmestrikket er vel alltid hyggelig å få?

Hva gir dere bort til jul? 

Her telles dagene frem til 20 desember. Da blir familien igjen fulltallig. Kristine kommer hjem fra Trondheim. Har ikke sett henne siden hun dro opp i august. Vi har pleid å være en tur på besøk hos henne i løpet av høsten, men p.g.a. turen til Roma har ikke det blitt noe av dette året. Kjenner at det er veldig  lenge siden vi har sett henne nå. Snakkes i ofte på telefonen, så vi vet at hun har det bra, men det blir ikke helt det samme akkurat. 

Fredag 21.12 skal vi til Husfliden i Holmestrand og hente hennes bunad. Det blir spennende, vi bestilte den i sommer da hun var hjemme. Og siden hun da ikke kommer hjem før den 20.12 får vi ikke hentet den før. Så er det bare å håpe at kjøreforholdene er ok og at ikke ALLE andre også er ute å kjører da. Det er Vestfold bunad 1956 modell med sort stakk og rødt liv vi har bestilt. 

Gleder meg til å  se henne i den, med alt tilbehør. Jeg var så heldig å få bunad av min mor og far i 2002. Samme bunad som vi har bestilt til Kristine, litt annet tilbehør, så helt like blir vi ikke.

Min mamma var fra Holmestrand, og vi har hytte der. Er vel ikke slik mer at man MÅ ha relasjon til stedet hvor bunaden man bærer, er fra? Men for meg er det viktig. Fint å minnes sin røtter på denne måten, og jeg føler alltid veldig fin når jeg har den på. Tror det er en som gleder mye mer enn meg til å hente den. 

Ellers går det nok slag i slag frem til jul. Neste helg skal vi også ha besøk, da kommer min far og Kari. Etter ønske skal det serveres full julemiddag, ribbe, medisterkaker,  julepølse, rødkål og surkål. Så får vi satse på at det blir bra. 

Er akkurat ferdig med bolen på Setesdalsgenseren, og såvidt i  gang med ermene. Genseren strikker jeg i Smart og det rare er at hver gang jeg strikker med superwash behandlet garn (og det er mye strikking), så får jeg utslett på underarmene. Er det noen flere som har det sånn? En fortsatt fin tirsdagskveld  og uke til dere , med eller uten strikkeutslett. :P

 

Annonser

Kommentarer

 1. Bente Solskinn sier:

  Heia.
  Ååå så lekkert garn du har kjøpt til jakkan. Og så snill du e som strikker til Knut først.
  Nydelig bunad Kristine skal få. Bunad e et fantastisk plagg, e så glad Siri bestemte sæ for bunad til konfirmasjon.
  Blir vel godt å få «jentungen» hjem til jul. Særlig når du ikke har sett ho på så lenge.
  Aldri erfart utslett av hverken superwash eller anna garn, heldigvis.
  Hå ei fin uke. Klem

  • strikkehege sier:

   Hei, og tusen takk. Ja jeg tror det kan bli veldig bra. Og takk, kjekt å strikke den først. Må nok ha et annet prosjekt samtidig så jeg har litt variasjon. Det er jeg mye glattstrikk med kun en farge i de Cortinajakkene. Og ja, bunaden ja, så fint plagg. Både Siri og Kristine har da festplagg i mange år fremover. Nei, det der med utslettet er veldig rart. Må være «plastbelegget» på superwash garn jeg reagerer på. Opplever det ikke med annet garn. Nå er det jobb neste for meg, ønsker deg en fin torsdag og snart helg :)

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.