Bloggnorge.com // Strikkehege
Start blogg

Strikkehege

Strikking <3

Ferdig med Oliviaskjørtet fra Strikkesidas Favoritter

Kategori: Strikk og lignende | 9 kommentarer » - Skrevet tirsdag 10. februar , 2015 kl. 16:16

Hei alle sammen. Takk for at dere tar dere tid til å titte innom. Håper dere vil legge igjen en kommentar.
Her på Greverud har det vært riktig så fint vær i dag. Med 6 varmegrader gir det nesten påskestemning. Nydelig himmel over Greverud i morges.

IMG_5732

Som jeg har fortalt før, fikk jeg Strikkesidas Favoritter til jul. Det er en fin strikkebok, hvor oppskrifter/mønster er lagd av medlemmene i denne Facebookgruppen. Det er stor variasjon i oppskriftene og jeg kan anbefale boka på det varmeste.

_MG_6444 copy

Torsdag startet jeg på Oliviaskjørtet i denne boka, og jeg la opp til størrelse XL. Etter å strikket hele torsdagen og nesten hele fredagen syntes jeg det så litt stort ut. Da var det bare en ting å gjøre, nettopp .. rekke opp :(
IMG_5687
To dagers strikk gav litt mer opprekt tråd enn dette, kan du tro!

Så var det bare å starte på nytt, denne gangen i str Small, og det ble veldig mye bedre.

IMG_5737

Skjørtet er strikket med 2 tråder Peru Alpaca Light og en tråd Silver metallic , fra Iceyarn i Tyrkia.
Med pinnenr 8 brukte jeg i i overkant av 4 nøster med Peru Alapca Light.

I dag har jeg vært på strikketreff på Tårnåsen sammen med Kolbotnjentene, som alltid var det koselig. Veldig hyggelig med strikk og skravling ett par timer. Da ble jeg også ferdig med skjørtet, og resultatet er jeg fornøyd med. Jeg har strikket det litt lenger enn fdet oppskriften tilsa. Lengden på skjørtet ( fra brettekanten) er 46-47 cm.

IMG_5737

Nå er det bare en bred strikk som mangler, prøve å få kjøpt det i morgen.

Da er det bare å starte med neste prosjekt…. Tror jeg skriver om det i neste innlegg. Hva strikker dere på nå?

Ha en fortsatt strålende tirsdag.

Annonser

Kommentarer

 1. Kristine sier:

  Det ble kjempefint! Også så fort det gikk! :)

 2. Bente Solskinn Vollstad sier:

  Riktig lekkert skjørt. Og ræserfart på pinnan. Har starta på ei «kaldt som faen» lua til ei venninne. Jakken har æ lagt på is, synes den ser gedigen ut. Å æ rekke IKKE opp!!. Hadde forresten en grusom kjøretur til Tromsø i går. Greie veia og lett snø til byen. Men, så kom mildværet, og pissregn. Va så glatt og isete på veien at æ klarte ikke ta laus på flatmark…. Brukte nesten en time lenger enn vanlig på hjemturen. (på en tur som normalt tar vel en og en halv time). Ha det kooos

  • strikkehege sier:

   Tusen takk, Bente. Ble ganske fornøyd med skjørtet. De luene er så kule, da blir sikkert din venninne glad. Uff, ikke gøy på glattisen i det hele tatt. Så du bor 1,5 time unna Tromsø, så du brukte 2,5 timer? Herregud…. Kose deg du også :)

 3. Greta sier:

  Det såg fint ut skjørtet. Er det veldig stort i størrelsen eller strikker du løst. HAr vurdert det skjørtet sjølv. Viss det er veldig stort i størrelsen kunne g jo strikke det i tynnere garn.

  • strikkehege sier:

   Tusen takk, Greta. Og så hyggelig å høre fra deg. LItt usikker egentlig på det med str. siden jeg strikket med et annet garn. Men jeg prøvde å strikke prøvelapp, og det stemte ganske ok. I oppskriften er det brukt Hexa garn og pinnenr 7, jeg strikker stramt så derfor strikket jeg på pinne 8. Må nesten alltid gå opp 1 pinnestørrelse i forhold til oppskrifter. Lykke til, og hold meg gjerne oppdatert hvis du starter å strikke skjørtet. Ha en strålende onsdag :)

 4. Greta sier:

  Takk for svar. Eg og strikker stramt og må gå opp ein pinne størrelse. Men det er ganske stor forskjel på 7 og 8. Det tar nok ei stund før eg begynner på skjørtet. HAr ein del ting som må bli ferdig først og har ikkje passende garn heller. Fin dag til deg også

 5. Ida Kristine sier:

  Hei! Så fint skjørt :D er det mulig å få tilsendt oppskriften på mail?

  • strikkehege sier:

   Tusen takk, kan dessverre ikke sende deg oppskrift. Men den er å finne i boka «strikkesidas favoritter». Lykke til :)

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.