Bloggnorge.com // Strikkehege
Start blogg

Strikkehege

Strikking <3

Ny uke, og ingen nye prosjekt her hos meg

Kategori: Strikk og lignende | 10 kommentarer » - Skrevet mandag 13. april , 2015 kl. 19:09

Er fortsatt «stuck» i de prosjektene jeg allerede har startet på. Den hvite v-genseren strikker jeg i glattstrikk, og jeg har nok hvertfall 10 cm igjen før jeg skal starte med v-felling. Liverpooljakken har ligget «brakk» noen dager, så jeg får vel snart ta den frem og strikke og sy litt til på den også. I tillegg har jeg også 2 kluter på pinnen. Venninneflette fra kluteboken til Bitta Mikkelborg.

Vet ikke hvordan det er hos dere, men jeg har tilgang til bibliotek her hvor jeg bor. Vi har et ganske nytt bibiliotek på Kolbotn hvor de har det meste av bøker. Også strikkebøker. For tiden låner jeg «to raske pinner» av Kristin Wiola Ødegård.

IMG_6276

Koselig å sitte og bla i slike strikkebøker, hente inspirasjon eller bare rett og slett drømme seg litt bort i det ene fine strikkeplagget etter det andre.

Har funnet to forskjellige oppskrifter jeg kan tenke meg å strikke. Ikke riktig ennå, men på sikt. Må jo ha noen prosjekter under planlegging. Deilig med disse to er jo at det er tykt garn og tykke pinner. Så plaggene er nok ganske raske å strikke.
IMG_6278

IMG_6279

Kanskje ikke helt årstiden å strikke slike veldig varme plagg akkurat, men kanskje det kan vært prosjekter til høsten.

Har dere noe prosjekter i «sikte» fremover?

Ellers bruker jeg instagram ganske mye, både til å legg ut bilder av prosjekter og andre ting, men også for å hente inspirasjon. Min bruker er «strikkehegeblogg.knittingwoman». Er du på instagram? Legg gjerne igjen brukernavnet ditt i en kommentar, så følger jeg deg gjerne. Følg gjerne meg også :)

Snart skal jeg avgårde for å instruere en Pilatesklasse. Har også gjort det tidligere i dag. Der var noen av «mine» pilatessokker i bruk. Det måtte jeg jo forevige :)

IMG_6275

Bor du i nærheten så kom innom på en prøvetime davel? Det koster ingenting. Jeg har klasser:

mandag 10.30 – 11.45, og 19.30 – 20.45
onsdag 19.30 – 20.30
fredag 10.30 – 11.45
Timene er på Abox A/S, Flåtestadveien 3, 1415 Oppegård.

Ønsker dere alle en fortsatt fin mandag og ukestart.

Annonser

Kommentarer

 1. Bente Solskinn Vollstad sier:

  Bare 10 cm igjen til v- hals?? Da går det unna. Æ holder no fortsatt på med topp i Line og genser i vipe (ikke lerke). Måtte rekke opp gensern, va ikke fornøyd med fargan, men no ser det bedre ut. Blir nok endel strikk i bomull/lin på mæ fremover, like best det når det våres. Og ja, det har regna i dag, så no tine det litt.
  Den ponchoen i to raske pinna synes æ og e lekker.
  Vi har og et flott bibliotek. Blir flittig brukt no, Siri e helt hekta på alt som har med andre verdenskrig å gjøre, da e biblioteket kjekt å bruke. Og ho ser alt på tv som omhandler krigen.
  Har vært på koselig lunchbesøk hos ei venninne i dag, god mat og litt strikking. Og masse skravling.
  Ha det toppers Hege.
  Klem

  • strikkehege sier:

   Takk for det, Bente. Men det går egentlig ikke såååå fort. V-halsen er veldig dyp. Men med litt strikk hver dag, så går det jo fremover. Så kjedelig at du måtte rekke opp, men allikevel bedre da enn å strikke noe man ikke kommer til å bruke. Gjorde det samme med en jakke en gang. Var så og så ferdig, men ikke fornøyd. Rakk opp ALT og strikket på nytt men tykkere pinner. Har brukt den masse :) Så koselig med lunch, alltid kos med skravlings :) Kos det fortsatt, det som er igjen av kvelden. Klemm

 2. Kristine sier:

  Ser ut som en fin bok med mange oppskrifter. Blir spennende å følge med på prosjektene og se det vokse fram :) Pilatessokkene er såååå fine! Jeg håper du har en fin mandagskveld. Klem

  • strikkehege sier:

   Ja, Kristine. Boka er kjempefin. Kanskje jeg rett og slett må kjøpe den en dag :P . Og tusen takk for det, pilatesjentene er hvertfall fornøyde , og det er jo bra. En fin fin mandagskveld til deg også :)

 3. Lina sier:

  Helo,
  I like your knits. Your works are beautiful.
  I want to knit grey poncho. But i didn’t see pattern. can you put a better picture of this page. Thank you.

  • strikkehege sier:

   Hi, thank you for visiting my blog, do you read norwegian? Hopefully you understand my writing😀. Regarding the grey poncho, I hav talen the picture from a book borrowed at my lokal liberary, so this is the only picture I have. The book is named «to raske pinner» and the author is Kristin Wiola Ødegård. She is on facebook, so you can also tru to ask her. Sorry, that I was not able to help you more. Hope to hear from you again. Happy day, and happy knitting😀

 4. Lina sier:

  Helo,
  Thank you for answer. I do not read norwegian. I will try to find this book in internet. Thanks for the help. Best wishes!
  Lina

 5. Lina sier:

  Hi,
  I finded the book, but i didn’t see this poncho here. Can you take a close photo this ponco. Than you.
  Lina

  • strikkehege sier:

   Hi, I am sorry, but this is the only picture I have, but I have been in contact with the author og the book, and asked her if she can send med a better picture. If I get it, I will send it to you. :)

 6. Lina sier:

  Hi,
  You are very kind, Thanks. I will wait.
  Lina

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.