Bloggnorge.com // Strikkehege
Start blogg

Strikkehege

Strikking <3

Nesten , og veldig snart God Jul :)

Kategori: Strikk og lignende | 2 kommentarer » - Skrevet lørdag 19. desember , 2015 kl. 20:57

Hei alle sammen, har dere julestemning? Her begynner den å sige inn, selvom vi ikke har noe snø eller kulde her på Greverud.

For første gang har vi kjøpt kunstig juletre, har alltid hatt edelgran så vi var spent på hvordan dette ville bli.

Siden vi ville bruke våre gamle juletrebelysning og julestjerne, fant vi frem treet i går, og testet. Det gikk faktisk helt fint.

IMG_0914

I dag har vi har vi vært så effektive. Først hang jeg opp julegardiner i stua, utrolig hva bare skifte av gardiner gjør med et rom. Så var de handling av mat, deretter ut på Vinterbrosenteret for å handle litt smågaver til jul. Etter vi kom hjem var det husrengjøring og så….var det pynting til jul. Vi har pyntet juletre og huset ellers, så nå er det så koselig her.

Det kunstige juletreet står i hjørnet i stua og det ble bare så fint. Vi kan vel si at dette er det mest proposjonale treet vi noen gang har hatt.

IMG_0915

Hvordan er det hos dere, har dere pyntet til jul enda? Vi har i mange år nå pyntet litt tidlig, stort sett helgen før julaften. Jeg syns førjulstiden er så koselig, så hvorfor ikke få inn litt pynt også? Tradisjon tro her, var det pynting her i dag med julemusikk på, og alle 4 deltok. :)

Er dere alle ferdige til jul? Jeg er ikke det helt. Mangler noe få presanger, men det fikser jeg til mandag eller tirsdag. I tillegg er det baking/laging igjen. Vi baker nå bare en sort, og enda ikke gjort det, tenker kanskje noen? Men sakene er den, hvis det bakes for tidlig er det tomt før jul. Det vi baker/lager er sjokoladekuler eller Crispikonfekt som er det riktige navnet.

La ut oppskrift på det forrige jul, men deler gjerne igjen.

Hvis dere er mange i familien eller får mye besøk i julen anbefaler dobbel dose :)

Oppskriften kommer i neste innlegg.

Som jeg har skrevet her før har det blitt noen par tovede mariusvotter og jammen ble det ikke 3 par til i slutten av uka.

Må jo ha litt julegaver :)

Her ser dere før og etter toving –

IMG_0910

IMG_0921

Brukt Fritidsgarn og PT3 garn, selvfølgelig kjøpt hos Line på Kniplingen på Kolbotn. Oppskriften på votten ligger gratis på nettet.

Ønsker dere alle en fortsatt fin lørdagskveld. Håper dere nyter førjulstiden med strikk og annen kos :)

IMG_0916

Annonser

Kommentarer

 1. Bente Solskinn sier:

  Hei og «god mårn», her e klokka 0331….
  Vi kjøpte falskt juletre for 3 år siden og e veldig fornøyd. Kjøpte et pent og dyrt ett men har allerede tjent det inn. Vi fsnt ut at å betale nesten 500 for et ekte som kastes ettet kort tid e alt for bortkasta penga. Så «stjel» vi litt granbar his naboan og har i ei krukke. Så dufte det god jul. Julegardina og den fineste, og hjemmelaga, julepynten får vi frem til 1.søndag i advent. Vi håpe å få vaska og pynta resten i dag. Og kanskje sette opp treet.
  Hadde minesine her i går og fikk masse spennende pakka i hus. Og mange blei sendt ut av huset. Som alltid, siden æ va lita, måtte æ gå igjennom alle og «klemme og kose». Æ e uforbederlig…..
  Vi har baka kakemenn, pepperkaker og kokosmakrona. og tre sorta konfekt, inklusive din kjempegode sjokoladekuler.
  Blei langt dette her…. jaja. Sånn bli det når man ikke sover.
  Ha en fin søndag i koselig julehus.
  Masse klemma

  • strikkehege sier:

   Oj, dette var en midt på natten kommentar. Håper du fikk sove mer og er frisk og uthvilt i dag. Tusen takk for koselig kommentar, alltid så koselig å høre fra deg. :) Dette med tre i plastikk er jo faktisk ganske smart og hvertfall mye mer økonomisk. Vi var så heldig at akkurat den dagen vil valgte å kjøpe det var det 30 % avslag på alle plastikktrær, på Plantasjen. I tillegg var det en vi kjenner som jobbet der den dagen så da fikk vi hennes 25 % også :) Da fikk vi en veldig god pris. Det med å ta granbar i en krukke var en god ide. Tror jeg må sende noen ut i skogen i dag for å finne noen kvister :) .

   Høres ut som du ellers er i rute, julebaksten er jo i hus. Håper du får en fin 4. søndag i advent. Masse klemmer sendes til vinteren i nord , her er det 10 grader i dag.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.