Bloggnorge.com // Strikkehege
Start blogg

Strikkehege

Strikking <3

…..All you knit is love…..

Kategori: Strikk og lignende | 2 kommentarer » - Skrevet tirsdag 20. november , 2018 kl. 20:19

Hei og god tirsdag til dere alle. Dagene fyker avgårde og det nærmer seg med stormskritt jul, selv om det heldigvis er en god stund igjen.

Kan ikke skryte på meg at jeg har kommet så langt når det gjelder julegaver, jeg syns det det vanskeligste er å finne ut hva man faktisk skal gi til de forskjellige. For meg er det viktig å gi gaver som ( jeg håper hvert fall) bli satt pris på og ikke minst er nyttig og blir brukt. Strikkede julegaver er jo da helt supert. Litt tidkrevende selvsagt, særlig hvis man skal lage til mange, men så verdt det når mottakerne blir fornøyde. Julen  handler om å gi og å være sammen. Jeg syns det er minst like morsomt å gi bort gaver som å få. 

Kan jo selvfølgelig ikke si noe om årets julegaver, tilfelle noen av mottakerne er innom her. Men jeg kan jo vise hva jeg har lagd tidligere. 

I fjor var der luer i minkgarn som ble gitt bort, har funnet ut at jeg ikke kan strikke så store plagg hvis det er mange som skal få. Minkgarn er tynt og mykt og veldig varmt. Fantastiske å ha på og ødelegger ikke sveisen.

Her ser dere 10 av luene fra forrige jul, ribbestrikket til gutta og glattstrikk til jentene. «Barna» fikk  litt penger og de voksne fikk en flaske vin ved siden av.  Liker å gi bort noe i tillegg til penger. 

Vi ferier jul annenhvert år med min familie og svigerfamilien. Gaver ( til de voksne) gir vi kun til de vi feirer med. Julen 2016 var det hals som var «årets julegave».  De voksne fikk en også denne gangen vin, ikke lett å være like kreativ hver gang.  Halsene er strikket i børstet alpakka fra Sandnes, ca. 1,5 nøste pr hals.

 

Julen 2015 var det også strikkede julegaver under treet, dette året var det tovede Mariusvotter. Oppskriften lå gratis på nett , og gjør det fortsatt . https://www.sandnesgarn.no/tova-marius-votter-kits93. Dette ble en skikkelig slager og jeg strikket mange par. Gode, varme og tidløse. Mariusmønster går aldri ut på dato. 

Vottene strikket jeg i Fritidsgarn fra Sandnes og jeg tror det ble tilsammen 18 par. 

Noe strikkede julegaver blir det til denne julen også, men ikke så mange i antall tror jeg. Men fortsatt er det jo en liten stund igjen, og garn har jeg jo litt av. Har noen av dere tips til julegaver som ikke tar altfor lang tid? Legg gjerne igjen en kommentar. Fortsatt litt tid igjen til advent, gleder meg til å  starte med pyntingen. Med ønske om en fortsatt fin tirsdagkveld fra meg til dere. 

 

Annonser

Kommentarer

 1. Bente Solskinn sier:

  Hei.
  Heldig ê de rundt dæ som får så fine gava under treet. Æ synes og det e koselig å gi nåkka hjemmelaga, og en liten ting blir det hvert år. E ikke kommet helt i gang, men snart….
  Æ kommenterte på det forrige blogget ditt, men fikk det ikke igjennom, kanskje fordi æ brukte smileys?
  No har æ fyr i peisen, og husets ungdomma e snart klar for å dra på jobb og skole.
  Ha en finfin dag. Klem

  • strikkehege sier:

   Heia :) Så rart at kommentaren ikke kom gjennom? Vis tro det med smileys ikke burde ha noe å si… Men ikke godt å vite. Denne kommentaren kom heldigvis gjennom og det er så koselig :) Fortsatt litt igjen til jul, Bente så du rekker nok. Høres kos ut med fyr i peisen, vi fyrer vi også, men mest på ettermiddagen. Nå er det sjakk på TV, middag er spist så da er det på tide å finne frem strikketøyet. Ønsker deg en super kveld. Klem fra sør.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.